- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
70 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους σε πολιτείες των ΗΠΑ
Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αποθήκης της Amazon
Καταστροφικό ήταν το πέρασμα μιας σειράς ανεμοστρόβιλων από το Κεντάκι και άλλες αμερικανικές πολιτείες, καθώς άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 70 νεκρούς.
Καταστροφικό ήταν το πέρασμα μιας σειράς ανεμοστρόβιλων στο Κεντάκι και άλλες αμερικανικές πολιτείες στα μεσοανατολικά της χώρας, καθώς άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 70 νεκρούς.
Αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς οι διασώστες αναζητούν αγωνιωδώς εργαζόμενους που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μάικ Φίλμπακ. Είπε πως περίπου 50 εργαζόμενοι φέρονταν να βρίσκονταν στην αποθήκη όταν σημειώθηκε ένα «σχετιζόμενο με τον καιρό γεγονός» γύρω στις 8.30 μ.μ. της Παρασκευής (ώρα ΗΠΑ).
Τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το σημείο με λεωφορείο και άλλοι μπορεί να έχουν φύγει μόνοι τους, είπε ο Φίλμπανκ και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που ενδέχεται να αγνοούνται επειδή η αποθήκη δεν είχε «έναν καθορισμένο αριθμό μελών προσωπικού».
Ο κυβερνήτης του Ιλινόι Τζέι Μπι Πρίτζκερ έγραψε στο Twitter: «Οι προσευχές μου είναι με τους ανθρώπους του Έντουαρντσβιλ απόψε και επικοινώνησα με τον δήμαρχο για την παροχή όσων πολιτειακών πόρων χρειαστεί».
Στο Τενεσί, η κακοκαιρία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε στην Post ο Ντιν Φλένερ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίσθηκαν όταν ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τη σκεπή οίκου ευγηρίας στο Μονέτ του βόρειου Άρκανσο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την Washington Post.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει το βράδυ της Παρασκευής προειδοποιήσεις για περιοχές σε αρκετές πολιτείες περιλαμβανομένου του Άρκανσο, του Τενεσί, του Μισούρι και του Ιλινόι.
Οι ανεμοστρόβιλοι που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια «αφάνταστη τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
Ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε στο Twitter πως ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο. «Εργαζόμαστε μαζί με τους κυβερνήτες (των πολιτειών) για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αυτό που είναι απαραίτητο για την αναζήτηση επιζώντων», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.