- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Κιμ Καρντάσιαν βοήθησε την εθνική ομάδα νεανίδων γυναικών του Αφγανιστάν να ξεφύγει από τους Ταλιμπάν.
Συνολικά 35 Αφγανές ποδοσφαιρίστριες της αφγανικής εθνικής ομάδας νεανίδων και οι οικογένειές τους, δηλαδή 130 άνθρωποι που απειλούνταν στην χώρα τους από την επιστροφή στην εξουσία των Ταλιμπάν, έφτασαν χθες, Πέμπτη, στη Βρετανία με πτήση που χρηματοδότησε η Αμερικανίδα τηλεοπτική σταρ Κιμ Καρντάσιαν.
Οι παίκτριες, οι οποίες είχαν χάσει την αερομεταφορά που είχε οργανωθεί τον Αύγουστο στην Καμπούλ, είχαν καταφύγει στο Πακιστάν με τις οικογένειές τους μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, όπου είχαν λάβει βίζα 30 ημερών.
Η πτήση που τις μετέφερε στη Βρετανία προσγειώθηκε χθες, Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, σύμφωνα με το Ίδρυμα ROKiT, το οποίο τις βοήθησε να διαφύγουν.
Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, αυτές απομακρύνθηκαν στη Βρετανία με πτήση που χρηματοδότησε η σταρ των τηλεοπτικών εκπομπών ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν.
Η Σιου-Αν Τζιλ, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος ROKiT, δήλωσε «εξαιρετικά συγκινημένη από το θάρρος αυτών των κοριτσιών», λέγοντας ότι ελπίζει «η οικογένεια του ποδοσφαίρου» να τις βοηθήσει σε «αυτήν την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».
Αφγανές ποδοσφαιρίστριες έφτασαν στη Βρετανία: Στο πλευρό τους η Λιντς Γιουνάιτεντ
Οι νεαρές ποδοσφαιρίστριες έλαβαν κυρίως την υποστήριξη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λιντς Γιουνάιτεντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας, ο Αντρέα Ραντριτσάνι, δήλωσε σε ανακοίνωσή του «ενθουσιασμένος» για την άφιξη των ποδοσφαιριστριών στη Βρετανία. «Αυτό καταδεικνύει την δύναμη του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει, όπως και την δύναμη προς όφελος του καλού και πόσο πολύ μπορεί η ποδοσφαιρική κοινότητα να συνεργαστεί και να κινητοποιηθεί για να σώσει ζωές», πρόσθεσε.
Η Λιντς Γιουνάιτεντ έχει προτείνει να υποδεχθεί τις παίκτριες σε ομάδες νεανίδων προκειμένου να δώσει ξανά στα κορίτσια αυτά «ένα μέλλον ευημερίας».
«Όπως και άλλοι άνθρωποι, που φέραμε από το Αφγανιστάν στη Βρετανία, τα κορίτσια της ομάδας γυναικών της αφγανικής ομάδας θα έχουν θερμή υποδοχή, υποστήριξη και στέγη», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Βρετανία έχει απομακρύνει περισσότερους από 15.000 ανθρώπους με αερογέφυρα από την Καμπούλ τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στα μέσα του Αυγούστου, εκ των οποίων σχεδόν 8.600 Αφγανούς που δικαιούνται το πρόγραμμα ARAP για μετεγκατάσταση και βοήθεια στους Αφγανούς που εργάζονταν με τους Βρετανούς στο Αφγανιστάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους χτυπήσουμε
Διχασμένοι οι νομικοί για τις επιχειρήσεις - Τι προβλέπει ο Χάρτης του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν
Αύξηση πυρηνικών κεφαλών ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος από τη βάση του Λονγκ
Ο αριθμός των καταφυγίων καλύπτει περίπου το 45% του συνολικού πληθυσμού
«Η επίθεση του Ιράν στη βάση μας στην Κύπρο δεν είναι αντίποινα για τη στάση μας»
Το Ριάντ αναδεικνύεται σε βασικό κόμβο διαφυγής
«Έχουμε τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο και τον χρησιμοποιούμε»
Φιλοτέχνησε το έργο το 1633 σε νεαρή ηλικία
Πώς η εξέλιξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να καθορίσει τη δεύτερη θητεία Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται ήδη στην τρίτη ημέρα
Εκρήξεις σε Λίβανο και Ιράν, με εμπλοκή ΗΠΑ, Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.