Κοσμος

Κορωνοϊός στη Βουλγαρία: 334 νεκροί σε 24 ώρες - Ρεκόρ θανάτων

Μόλις το 30% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός στη Βουλγαρία εξετάζει ηλικιωμένη γυναίκα για κορωνοϊό σε ορεινό χωριό - Μεγάλη η διασπορά του ιού στη χώρα
Υγειονομικός στη Βουλγαρία εξετάζει ηλικιωμένη γυναίκα για κορωνοϊό σε ορεινό χωριό - Μεγάλη η διασπορά του ιού στη χώρα © EPA/VASSIL DONEV

Ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό στη Βουλγαρία οι 334 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, με τα ενεργά κρούσματα Covid-19 να ξεπερνούν τις 114.000.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Βουλγαρία με τον κορωνοϊό. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ρεκόρ θανάτων να ανακοινώνεται σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021. Όπως έγινε γνωστό, οι νεκροί από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βουλγαρία έφθασαν τους 334. Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 5.286.

Οι 334 θάνατοι σε ένα 24ωρο είναι ο χειρότερος απολογισμός από την έναρξη της πανδημίας στη γειτονική χώρα όσον αφορά τις απώλειες ασθενών από επιπλοκές της Covid-19.

Η Βουλγαρία είναι το κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της Covid-19, όπως μετέδωσε το Reuters. Ειδικότερα, μόλις το 30% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. 

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία στη Βουλγαρία - Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 114.000

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 8.500 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη Βουλγαρία. Ανάμεσά τους και 734 άνθρωποι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 114.000. Από την αρχή της πανδημίας Covid-19 στη Βουλγαρία τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 638.048 και οι νεκροί σε 25.408.

Τον προηγούμενο μήνα η Βουλγαρία αποφάσισε τη χρήση του υγειονομικού «διαβατηρίου» για την είσοδο των πολιτών σε κλειστούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να υπάρξει επιτάχυνση στους εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έκαναν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για κορωνοϊό από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση για το υγειονομικό «διαβατήριο», στις 21 Οκτωβρίου 2021. Ωστόσο, η μεγάλη δυσπιστία των πολιτών -ειδικά σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας- απέναντι στο εμβόλιο κατά της Covid-19 παραμένει μεγάλη.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή η δυσπιστία συνδέεται με τη χρόνια έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους κρατικούς θεσμούς, την παραπληροφόρηση και τα αντικρουόμενα μηνύματα από πολιτικούς και επιστήμονες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ