- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να απαγορεύσει την πορνεία
Ο τζίρος της βιομηχανίας του σεξ ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δεσμεύεται να απαγορεύσει την πορνεία.
Τέλος στην πορνεία θέλει να βάλει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο κ. Σάντσεθ απευθυνόμενος χθες, 17 Οκτωβρίου, σε υποστηρικτές του στη Βαλένθια, δεσμεύτηκε για την ποινικοποίηση της πορνείας, και τη χαρακτήρισε «σκλαβιά για τις γυναίκες».
Το 2019, το κόμμα του Σάντσεθ δευσμεύτηκε κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα απαγορεύσει την πορνεία στη χώρα, μια κίνηση που από πολλούς μεταφράστηκε ως «άνοιγμα στις γυναίκες ψηφοφόρους», δύο χρόνια μετά τις εκλογές όμως, δεν έχει ακόμη κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση.
Σύμφωνα με το BBC, είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ισπανία είναι ανεξέλεγκτη και δεν υπάρχει ποινή για όσους προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή με τη θέλησή τους, εφόσον δεν πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους. Η πορνεία γνωρίζει άνθηση στην ιβηρική χώρα και σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες. Παράλληλα, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η βιομηχανία του σεξ στη χώρα αξίζει 3,7 δισ. ευρώ.
Πορνεία: Ένας στους τρεις Ισπανούς έκανε σεξ επί πληρωμή το 2009
Τα στοιχεία έρευνας το 2009 έδειξαν ότι ένας στους τρεις Ισπανούς έκανε σεξ επί πληρωμή, ενώ άλλη έρευνα του ΟΗΕ το 2011 κατέτασσε την Ισπανία ως το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο πορνείας στον κόσμο, με την Ταϊλάνδη και το Πουέρτο Ρίκο να κατακτούν τις πρώτες θέσεις.
Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία σχετικά με τις δυνατότητες εμπορίας γυναικών για σεξουαλική εργασία.
Το 2017, η ισπανική αστυνομία εντόπισε 13.000 θύματα επιθέσεων, δηλώνοντας ότι τουλάχιστον το 80% αυτών είχαν πέσει θύμα εκμετάλλευσης από τρίτο μέρος.
Σημειώνεται ότι στην Ισπανία η πορνεία αποποινικοποιήθηκε το 1995.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.