- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να απαγορεύσει την πορνεία
Ο τζίρος της βιομηχανίας του σεξ ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δεσμεύεται να απαγορεύσει την πορνεία.
Τέλος στην πορνεία θέλει να βάλει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο κ. Σάντσεθ απευθυνόμενος χθες, 17 Οκτωβρίου, σε υποστηρικτές του στη Βαλένθια, δεσμεύτηκε για την ποινικοποίηση της πορνείας, και τη χαρακτήρισε «σκλαβιά για τις γυναίκες».
Το 2019, το κόμμα του Σάντσεθ δευσμεύτηκε κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα απαγορεύσει την πορνεία στη χώρα, μια κίνηση που από πολλούς μεταφράστηκε ως «άνοιγμα στις γυναίκες ψηφοφόρους», δύο χρόνια μετά τις εκλογές όμως, δεν έχει ακόμη κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση.
Σύμφωνα με το BBC, είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ισπανία είναι ανεξέλεγκτη και δεν υπάρχει ποινή για όσους προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή με τη θέλησή τους, εφόσον δεν πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους. Η πορνεία γνωρίζει άνθηση στην ιβηρική χώρα και σήμερα εκτιμάται ότι περίπου 300.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες. Παράλληλα, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η βιομηχανία του σεξ στη χώρα αξίζει 3,7 δισ. ευρώ.
Πορνεία: Ένας στους τρεις Ισπανούς έκανε σεξ επί πληρωμή το 2009
Τα στοιχεία έρευνας το 2009 έδειξαν ότι ένας στους τρεις Ισπανούς έκανε σεξ επί πληρωμή, ενώ άλλη έρευνα του ΟΗΕ το 2011 κατέτασσε την Ισπανία ως το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο πορνείας στον κόσμο, με την Ταϊλάνδη και το Πουέρτο Ρίκο να κατακτούν τις πρώτες θέσεις.
Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία σχετικά με τις δυνατότητες εμπορίας γυναικών για σεξουαλική εργασία.
Το 2017, η ισπανική αστυνομία εντόπισε 13.000 θύματα επιθέσεων, δηλώνοντας ότι τουλάχιστον το 80% αυτών είχαν πέσει θύμα εκμετάλλευσης από τρίτο μέρος.
Σημειώνεται ότι στην Ισπανία η πορνεία αποποινικοποιήθηκε το 1995.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Πακιστάν επιχειρεί να μεσολαβήσει ξανά για τον τερματισμό του πολέμου
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Απογειώθηκε μαχητικό F16 και «εξουδετέρωσε» την απειλή
Η κρίση της αλήθειας, η δημαγωγία, ο δημόσιος χώρος και το νόημα της πολιτικής ελευθερίας μέσα από δύο κορυφαίες φιλοσοφικές ματιές.
«Είναι ένας μπ@στ@ρδος, τον πυροβόλησα»
Μεγάλες φωτιές καίνε σε απόσταση χλμ. από την πρωτεύουσα Μαδρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.