- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελεύθερος ο άνθρωπος που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρήγκαν
Είχε πει ότι το έκανε για να εντυπωσιάσει την Τζόντι Φόστερ με την οποία είχε μανία
Ο Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ, ο οποίος αποπειράθηκε να να δολοφονήσει τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν το 1981, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος μέσα στο 2022.
Ελεύθερος χωρίς όρους ύστερα από 41 χρόνια αναμένεται να αφεθεί ο Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ, ο οποίος τραυμάτισε το 1981 τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν και άλλους τρεις ανθρώπους σε μια απόπειρα δολοφονίας, απόρροια της ψυχικής του νόσου.
Από τότε που ο Χίνκλεϊ μετακόμισε στο Γουίλιαμσμπουργκ της Βιρτζίνια, από νοσοκομείο της Ουάσιγκτον το 2016, οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το δικαστήριο απαιτούν από γιατρούς και θεραπευτές να επιβλέπουν την ψυχιατρική και φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία του.
Ο Χίνκλεϊ ήταν 25 ετών όταν πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 40ο πρόεδρο των ΗΠΑ έξω από ένα ξενοδοχείο στην Ουάσιγκτον. Ο Χίνκλεϊ απαγορεύεται να έχει όπλο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά του Ρήγκαν, άλλα θύματα ή τις οικογένειές τους, ή την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ, με την οποία είχε εμμονή κατά τη διάρκεια γυρισμάτων το 1981.
«Από το 1983, όταν πραγματοποίησε την τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας, δεν έχει επιδείξει συμπτώματα εν ενεργεία ψυχικής νόσου, βίαιη συμπεριφορά και ενδιαφέρον για όπλα, ούτε έχει γνωστοποιήσει αυτοκτονικούς ιδεασμούς», ανέφερε η απόφαση του δικαστή Πολ Φρίντμαν.
Η επίθεση του Χίνκλεϊ στάθηκε αφορμή για την πρώτη αμερικανική νομοθεσία περιορισμού της οπλοκατοχής, που έγινε γνωστή ως νόμος Μπρέιντι, από το όνομα του ακολούθου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέιμς Μπρέιντι, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε στην επίθεση. Μετά την ανάρρωσή του, ο Μπρέιντι και η σύζυγός του ίδρυσαν οργάνωση που πίεσε και τελικά πέτυχε να ψηφιστεί νόμος για τους ελέγχους καταλληλότητας όσων αγοράζουν όπλα και για την περίοδο αναμονής 5 ημερών από την απόφαση μέχρι την αγορά. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε αφότου ο Ρέιγκαν είχε αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, το 1993.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.