Κοσμος

Ισραήλ: Σκέψεις να χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου σε ηλικιωμένους

Για να ανακόψει την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ
Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ © EPA / ATEF SAFADI

Σκέψεις από τις αρχές του Ισραήλ για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού - Οι δηλώσεις αξιωματούχου και η έγκριση από FDA.

Τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού σκέφτεται να χορηγήσει το Ισραήλ στους πιο ηλικιωμένους πολίτες, ακόμη και πριν από την έγκριση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), θέλοντας να ανακόψει την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα.

Σε αυτήν τη δήλωση προχώρησε σήμερα αξιωματούχος υγείας του Ισραήλ. «Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα. Την απόφαση την επωμιζόμαστε εμείς όταν δεν έχουμε τη στήριξη του (υπόλοιπου) κόσμου. Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη απόφαση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Νάχμαν Ας, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για την υγεία, που φιλοξένησε ο ιστότοπος Ynet και συμπλήρωσε: «Από τη μία θέλουμε να δούμε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και να βασιστούμε στα δεδομένα μας εξετάζοντας εάν πραγματικά υπάρχει εξασθενημένη ανοσία και από την άλλη υπάρχει μια έξαρση και θέλουμε να σταματήσουμε αυτήν την έξαρση».

Σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση οι αρχές εξετάζουν, επίσης, τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε ευπαθείς ομάδες. Την ίδια ώρα, η Pfizer επιδιώκει μια επείγουσα άδεια από τις αμερικανικές αρχές για μια τρίτη δόση του εμβολίου της, η οποία, όπως λέει, θα βοηθήσει ενδεχομένως τους ανθρώπους να διατηρήσουν υψηλά ποσοστά προστασίας. Το Ισραήλ άρχισε να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις σε ανοσοκατασταλμένους πολίτες του αυτόν τον μήνα σε κατά περίπτωση βάση.

«Αναμένουμε να δημοσιεύσουμε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σχετικά με το πρόγραμμά μας αναμνηστικών δόσεων και όλα τα δεδομένα που θα συλλέξουμε θα μοιραστούν στο πλαίσιο των συνεχών συζητήσεων με την FDA, τον ΕΜΑ και άλλες ρυθμιστικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες», είπε η εκπρόσωπος τύπου της Pfizer Τζέρικα Πιτς, σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ