- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νότια Κορέα: Μουσική χωρίς beat στα γυμναστήρια λόγω κορωνοϊού
Νέα μέτρα θεσπίζει η Νότια Κορέα για την προστασία από τον κορωνοϊό
Η Νότια Κορέα απαγόρευσε τη μουσική με beat στα γυμναστήρια για να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Ολοένα και περισσότερα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού παίρνει η Νότια Κορέα.
Στους γνωστούς περιορισμούς, όπως κοινωνικές αποστάσεις και έλεγχο των ταξιδιών, η Νότια Κορέα έχει προσθέσει το προαπαιτούμενο στα γυμναστήρια να μην ακούγεται μουσική με ρυθμό πάνω από 120 beats ανά λεπτό (bpm) κατά τη διάρκεια των ομαδικών ασκήσεων όπως aerobic και spinning.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας λένε ότι το μέτρο έχει ως στόχο να αποτρέψει την πολύ γρήγορη αναπνοή ή τον ιδρώτα, αποφεύγοντας παράλληλα το κλείσιμο των γυμναστηρίων.
Ο κανόνας έχει χαρακτηριστεί γελοίος από ορισμένους υπευθύνους χάραξης πολιτικής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για «ανοησία» και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βλέπουν το μέτρο ως ελάχιστα αποτελεσματικό ή μη ρεαλιστικό να τηρηθεί.
Για τον Kang Hyun-ku, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στη βόρεια Σεούλ, τα γρήγορα funky τραγούδια της K-pop στη λίστα αναπαραγωγής του ήταν η πρωινή του ρουτίνα.
«Η αναπαραγωγή ζωηρών τραγουδιών γίνεται για να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας και να ανεβάσουμε τη γενική διάθεση, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημά μου είναι αν η κλασική μουσική ή τα τραγούδια των BTS έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντίκτυπο στη διάδοση του ιού» δήλωσε ο Kang.
«Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα δικά τους ακουστικά και φορητές συσκευές αυτές τις μέρες, και πώς ελέγχονται οι λίστες αναπαραγωγής τους;» σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέβαλε αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Σεούλ και τις κοντινές περιοχές από τη Δευτέρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τη μεγαλύτερη από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Οι κανόνες ορίζουν επίσης ότι η ταχύτητα στον διάδρομο στα γυμναστήρια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα την ώρα και απαγορεύεται η χρήση των ντους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.