Κοσμος

Virgin Galactic: Δείτε την πρώτη εμπορική πτήση στο Διάστημα

Είναι η πρώτη φορά που απλοί επιβάτες ταξιδεύουν στο διάστημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
unity22.jpg

Δείτε live την πτήση του δισεκατομμυριούχου, Ρίτσαρντ Μπράνσον, στο Διάστημα με το Unity22 της Virgin Galactic.

Έφτασε η ώρα για το ταξίδι του Ρίτσαρντ Μπράνσον στα όρια του Διαστήματος. Ο δισεκατομμυριούχος, μετά από δύο δεκεατίες κόπων με δύο πιλότους και τρεις επιβάτες ταξιδεύει 88 χιλιόμετρα πάνω από τη γη για λιγότερο από μια ώρα με το Virgin Galactic flight. Είναι η πρώτη «επιβατική πτήση» στο διάστημα.

Η σημερινή πτήση σηματοδοτεί την επιστροφή τού Μπράνσον στα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα, που εκτόξευσαν τη φήμη τού ηλικίας 71 ετών σήμερα, Άγγλου δισεκατομμυριούχου. Ο Άγγλος μεγιστάνας θα ταξιδέψει με το σκάφος VSS Unity της Virgin, το οποίο θα μεταφέρει ένα λεγόμενο μητρικό αεροσκάφος σ’ ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα από την απογείωση μέχρι την προσγείωση.

«Ο Ρίτσαρντ μπορεί να μη φοβάται, αλλά είναι ταυτόχρονα σκεπτόμενος άνθρωπος», είπε ο πρώην πρόεδρος της Virgin Galactic Γουάιτχορν, σε συνέντευξή του. «Δεν θα πήγαινε σ’ αυτό το ταξίδι αν δεν πίστευε ότι θα είναι ασφαλές. Και αν καταφέρει να νικήσει τον Τζεφ Μπέζος, καλή τύχη σε αυτόν».

Της απόφασης του Μπράνσον για το ταξίδι στα όρια του διαστήματος είχε προηγηθεί η έγκριση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ του αιτήματος της Virgin Galactic για τη μεταφορά επιβατών επί πληρωμή.

«Πώς να περιμένεις να ταξιδέψουν επιστήμονες και διαστημο-τουρίστες αν δεν είναι έτοιμο να το κάνει και το αφεντικό», είπε ο Γουάιτχορν.

Πάντως, σε 9 ημέρες, ο Τζεφ Μπέζος θα ετοιμάσει τη δική του εκτόξευση στο διάστημα με το διαστημικό σκάφος, Νιου Σέπερντ. Σημειώνεται ότι έχει πάρει το όνομα του από τον πρώτο αμερικανό αστροναύτη Αλαν Σέπαρντ που ήταν ο πρώτος αστροναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα με την εταιρία του Μπέζος.

Ένα αντίστοιχο διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic είχε συντριβεί το 2014 στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος, όταν τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός καθόδου στην ατμόσφαιρα την ώρα που ο πύραυλος ήταν ακόμη σε φάση ανόδου. Η εταιρεία προχώρησε σε εκτεταμένη τροποποίηση του σχεδιασμού για να αποτρέψει ένα τέτοιο δυστύχημα στο μέλλον.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Μάικλ Κολγκλέιζιερ είπε προ ημερών ότι η Virgin Galactic είναι έτοιμη για το ταξίδι του Μπράνσον μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του περασμένου Μαϊου.

WATCH LIVE: Virgin Galactic Unity 22 Spaceflight Livestream

Τα μέλη του πληρώματος μαζί με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον 

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο αστροναύτης 001. Μαζί του θα ταξιδέψουν η Beth Moses (αστροναύτης 002), ο Colin Bennett (αστροναύτης 003) και η Sirisha Bandla (αστροναύτης 004). Η πτήση θα γίνει με το VSS Unity, με πιλότους τους Dave Mackay και Michael Masucci που θα αποδεσμευτεί από το «μητρικό» VMS Eve, το οποίο θα πιλοτάρουν οι CJ Sturckow και Kelly Latimer.

Μόλις φτάσει στα 50.000 πόδια, το μητρικό σκάφος θα απελευθερώσει το Unity, που είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο, φτερωτό διαστημικό σκάφος, που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο διάστημα. Στο απόγειο του ταξιδιού, ο Μπράνσον, οι δύο πιλότοι και τα τρία στελέχη της Virgin Galactic θα έχουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, και θα θαυμάσουν τον μαύρο ουρανό και την καμπυλότητα της Γης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ