Κοσμος

Αναστασιάδης:Τραγωδία χωρίς προηγούμενο μετά την τουρκική εισβολή

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για την καταστροφική πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε τις φωτιές ως άνευ προηγουμένου καταστροφές, πέραν αυτών της τουρκικής εισβολής
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ | ΦΩΤΟ: EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε τις φωτιές ως άνευ προηγουμένου καταστροφές, πέραν αυτών της τουρκικής εισβολής

«Έκκληση για επαγρύπνηση για όσους ασυνείδητα, είτε εσκεμμένα, είτε εξ αμελείας προκαλούν πυρκαγιές», απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε τις τεράστιες φωτιές στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας ως άνευ προηγουμένου καταστροφές, πέραν αυτών της τουρκικής εισβολής, σημειώνοντας ότι έχει καταστραφεί έκταση πέραν των 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά, όπου νωρίτερα παρακάθισε σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς, για το θέμα της κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μιλάμε πραγματικά για μια τραγωδία της οποίας δεν υπήρξε προηγούμενο, πλην της περιόδου της εισβολής το 1974.

Από χθες το απόγευμα ήμουν στο Συντονιστικό Κέντρο, σήμερα είμαι εδώ και είχα μια πλήρη ενημέρωση από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς, τους επικεφαλής των αρμοδίων τμημάτων, από τους υπουργούς Γεωργίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, που είχαν τον συντονισμό των οικείων Τμημάτων, όπως, επίσης, από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τον αρχηγό της Αστυνομίας και από την Πολιτική 'Αμυνα.

Γενικότερα διαπιστώνεται μια από τις καταστροφικότερες (πυρκαγιές) και, δυστυχώς, με ανθρώπινα θύματα. Οι υπηρεσίες αντέδρασαν άμεσα, κατέβαλαν το άπαν των δυνάμεων τους προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Δεν απεφεύχθησαν, δυστυχώς, με το περιστατικό που έχει καταγραφεί.

Κατά τα λοιπά, οι υπηρεσίες καταγραφής, ήδη οι κοινοτάρχες έχουν προβεί σε μια πρώτη εκτίμηση, τα συνεργεία καταγραφής είναι έτοιμα και μόλις θεωρηθεί ότι είναι ασφαλείς οι κοινότητες, τότε άμεσα θα αρχίσει η καταγραφή τόσο των ζημιών σε οικιστικές μονάδες όσο και σε επιχειρηματικές μονάδες ή εργοστάσια που έχουν υποστεί ζημιές.

Θα ήθελα να εκφράσω βαθιά ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που αντέδρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι επικεφαλής των κοινοτήτων, οι κοινοτάρχες, ο κόσμος γενικότερα, να ευχαριστήσω θερμά το τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική, την Πολιτική 'Αμυνα, τους εθελοντές, ευρύτερα τον κόσμο, για το άμεσο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει για να μειώσουν κατά το δυνατόν μια από τις καταστροφικότερες πυρκαγιές. Αρκεί να αναφέρω ότι η καταστροφή υπερβαίνει τα 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ