- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Κριστιάν Αμανπούρ: «Διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες»
Η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και οι χημειοθεραπείες
Η Κριστιάν Αμανπούρ (Christiane Amanpour) μιλά για τη δύσκολη μάχη της με τον καρκίνο, μετά τη διάγνωση όγκου στις ωοθήκες και στέλνει μήνυμα στις γυναίκες.
Μεγάλη μάχη για την υγεία της δίνει η Κριστιάν Αμανπούρ (Christiane Amanpour), η διάσημη Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες και θα υποβληθεί σε πολύμηνη χημειοθεραπεία.
«Τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες βίωσα πολλά σκαμπανεβάσματα επειδή, όπως εκατομμύρια άλλες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, διαγνώστηκα με καρκίνο στις ωοθήκες», αποκάλυψε η 63χρονη δημοσιογράφος.
Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκε με επιτυχία σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν «πολλοί μήνες χημειοθεραπείας».
«Έχω εμπιστοσύνη στο μέλλον» ανέφερε η δημοσιογράφος. Και πρόσθεσε: «Έχω την τύχη να έχω ασφάλεια απίστευτους γιατρούς που με φροντίζουν και φυσικά τον εκπληκτικό NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ)».
Η Κριστιάν Αμανπούρ δεν διευκρίνισε αν θα μείνει μακριά από τα τηλεοπτικά πλατό κατά τη διάρκεια αυτής της σοβαρής περιπέτειας με την υγεία της.
Κριστιάν Αμανπούρ: «Ακούστε το σώμα σας» - Το μήνυμα της δημοσιογράφου προς τις γυναίκες
Κατά τη διάρκεια της δήλωσής της εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την ασθένειά της, «κυρίως για να καλέσω όλες τις γυναίκες να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις», να ενημερωθούν για την ασθένεια, να «ακούν το σώμα τους» και «φυσικά, να φροντίζουν να μην παραβλέπονται οι θεμιτές ιατρικές ανησυχίες τους».
Some personal news from me: pic.twitter.com/D5noRnfXfA
— Christiane Amanpour (@amanpour) June 14, 2021
Ποια είναι η Κριστιάν Αμανπούρ - Ο Πόλεμος του Κόλπου και οι συνεντεύξεις με ηγέτες
Η Κριστιάν Αμανπούρ, που παρουσιάζει την ομώνυμη ειδησεογραφική εκπομπή στο CNN και είναι επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας του δικτύου, έγινε παγκοσμίως γνωστή, όταν κάλυψε τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς ενώ έχει κάνει πολλά ρεπορτάζ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, τη Ρουάντα και τα Βαλκάνια.
Κατήγγειλε μεταξύ άλλων τη σφαγή των μουσουλμάνων της Βοσνίας, λέγοντας ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις, πολύ απλά δεν μπορείς να παραμείνεις ουδέτερος: H ουδετερότητα ισοδυναμεί με συνενοχή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Οι δύο χώρες ενισχύουν τη στρατιωτική και αμυντική συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια
Η απάντηση με αφορμή του χθεσινό δημοσίευμα της Telegraph
Ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε με αιχμηρή φράση σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου
Τι προτείνει, τι του απαντούν οι οικονομολόγοι
Το 2027 ενδέχεται να καταγραφεί ως το θερμότερο έτος στην ιστορία
102 ετών άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο η Μαργαρίτα Παπανδρέου (γεννημένη ως Μάργκαρετ Έσθερ Τσαντ)
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Η 28χρονη καταδικάστηκε δύο χρόνια μετά
Ο Φιλ Νάιτ και η σύζυγός του χρηματοδοτούν τη δημιουργία νέας Πολυτεχνικής Σχολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.