Κοσμος

Η Asahi, χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, ζητά την ακύρωσή τους

Σε άρθρο της επικαλείται τους κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός
Κανονική διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων ζητά η G7 © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Η εφημερίδα Asahi, εταίρος της οργανωτικής επιτροπής και χορηγός επικοινωνίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καλεί να ακυρωθεί η διοργάνωση.

Εναντίον της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων τάσσεται και η εφημερίδα Asahi, χορηγός της οργανωτικής επιτροπής και χορηγός επικοινωνίας τους. Μάλιστα, σε άρθρο της ζητά την ακύρωσή τους επικαλούμενη τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και την ολοένα αυξανόμενη πίεση στο ιαπωνικό σύστημα υγείας.

«Ζητάμε από τον πρωθυπουργό (Γιοσιχίντε) Σούγκα να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης αυτού του καλοκαιριού», αναφέρει η Asahi στο κύριο άρθρο της.

Σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, συνεχίζει να ισχύει η τρίτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας, που αναμένεται ότι θα παραταθεί πέραν του τρέχοντος μηνός.

Η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη στη χώρα δείχνει ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι Ιάπωνες τάσσονται εναντίον της διεξαγωγής των αγώνων φέτος, καθώς ανησυχούν ότι η συρροή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και παραγόντων θα επιδεινώσει την υγειονομική κρίση σε μια χώρα που από πέρυσι έχει πρακτικά κλείσει τα σύνορά της στους ξένους.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 12.394 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 714.709 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ