- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό
Οι δηλώσεις του κατά την επιθεώρηση υπό κατασκευή σκάφους αμφίβιων επιχειρήσεων
Χουλουσί Ακάρ εναντίον της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε ότι ασκεί επεκτατική πολιτική.
Για επεκτατισμό κατηγόρησε για άλλη μία φορά την Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής της ναυαρχίδας του τουρκικού Ναυτικού. Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα μας υπονομεύει τον διάλογο.
«Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και λόγια τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το έργο που γίνεται και τη θετική πορεία. Θέλω να τους υπενθυμίσω ότι αυτός είναι αδιέξοδος. Δεν θα καταλήξουν κάπου με αυτές τις δηλώσεις και τις προκλήσεις. Αυτό που επιζητούμε εμείς είναι το Διεθνές Δίκαιο. Πώς αμφισβητείτε εσείς τα άρθρα που υπάρχουν σε διεθνείς συμφωνίες;
Είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να καταπατηθούν τα δικαιώματα της χώρας μας και του έθνους μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τετελεσμένο γεγονός. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.
Υπενθυμίζω στους Έλληνες γείτονές μας να λένε τα σωστά και τις αλήθειες. Όσοι αποκαλούν την Τουρκία «επεκτατική», να κοιτάξουν πρώτα τη δική τους την ιστορία, να δουν τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα, να κοιτάξουν στον χάρτη. Εκεί είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να δείχνουμε την Τουρκία ως απειλή, όταν όλες αυτές οι αλήθειες βρίσκονται ενώπιον μας. Οι Έλληνες γείτονες μας να βασίζονται στον εαυτό τους και όχι στους προστάτες τους».
Ο Ακάρ αρνήθηκε ότι έγιναν οι γενοκτονίες των αρμενικών και ελληνικών πληθυσμών
Τέλος, ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε ότι έγιναν οι γενοκτονίες των αρμενικών και ελληνικών πληθυσμών, ισχυριζόμενος ότι στο θέμα αυτό η τουρκική ιστορία είναι καθαρή: «Η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής. Το κούτελο αυτού του έθνους είναι πεντακάθαρο. Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα βγαίνουν με κάποιους δικούς τους ισχυρισμούς. Αυτό είναι παραλήρημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος. Είναι μία κίνηση σε βάρος της θετικής πορείας, τη συνεργασίας και την ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.