- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκε στον βομβαρδισμό των γραφείων του AP στη Γάζα από το Ισραήλ
Η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Ισραήλ «διευκρινίσεις» σχετικά με την «δικαιολόγηση» της επίθεσης που κατέστρεψε το Σάββατο το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του Associated Press και άλλων διεθνών μέσων ενημέρωσης στην Γάζα, όπως είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.
Προσεκτικός, δήλωσε ότι προσωπικά δεν έχει δει στοιχεία που ενδεχομένως είχαν οι ισραηλινές αρχές και, κατά συνέπεια, δεν διατύπωσε επί του παρόντος άποψη για την νομιμότητα του ισραηλινού πλήγματος.
Ο Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά του έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι υγειονομικοί και δημοσιογράφοι απειλούνται, κυρίως μετά την επίθεση του Σαββάτου κατά του κτιριακού συγκροτήματος .
«Γενικότερα ισχύει και είναι πραγματικά σημαντικό ότι το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην προστασία των αμάχων καθώς αμύνεται και αυτό περιλαμβάνει απολύτως τους δημοσιογράφους», είπε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πολύ ανήσυχες από την κλιμάκωση της βίας. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται, ανάμεσά τους παιδιά που ανασύρονται από τα ερείπια», είπε «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας, εάν οι πλευρές επιδιώξουν κατάπαυση του πυρός».
Οι συγκρούσεις εισήλθαν στην δεύτερη εβδομάδα σήμερα, καθώς το Ισραήλ συνέχισε να βομβαρδίζει στόχους στην Λωρίδα της Γάζας και οι Παλαιστίνιοι να εκτοξεύουν ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους «να προστατεύσουν τους αμάχους και ειδικότερα τα παιδιά», επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει, «ως δημοκρατία», ιδιαίτερη υποχρέωση στο θέμα αυτό.
«Θα συνεχίσουμε τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για να τεθεί τέλος στον κύκλο της βίας» και «είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας εάν οι πλευρές θελήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη.
Πηγές των υγειονομικών υπηρεσιών της Γάζας ανεβάζουν στους 198 τους νεκρούς από την παλαιστινιακή πλευρά, ανάμεσά τους 58 παιδιά και 34 γυναίκες. Δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η με το ζόρι συνύπαρξη, τα συστημικά μετριοπαθή κόμματα αντί για λύσεις προσφέρουν κηρύγματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.