Κοσμος

Γαλλία-Κορωνοϊός: Έπιασε τον στόχο των 10 εκατ. δόσεων εμβολίων

Ενδείξεις βελτίωσης, παρά τη σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ, σε εμβολιαστικό κέντρο
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ, σε εμβολιαστικό κέντρο © EPA / YOAN VALAT / POOL

Γαλλία - Κορωνοϊός: Η χώρα έπιασε το στόχο των 10 εκατομμυρίων πρώτων δόσεων εμβολίων νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχουν λάβει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία μέχρι σήμερα (8/4) και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ο στόχος επετεύχθη μία εβδομάδα νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.  

Οι αρχές στη Γαλλία ελπίζουν ότι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown, διάρκειας ενός μήνα, που έχει επιβάλει από το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα βοηθήσουν στην ανάκτηση του ελέγχου του τελευταίου κύματος της πανδημίας. Σε δηλώσεις του ο Ζαν Καστέξ αναφέρθηκε στο ορόσημο των 10 εκατομμυρίων δόσεων, μετά από επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο. 

Γαλλία - Κορωνοϊός: Σοβαρή η κατάσταση στα νοσοκομεία - Ενδείξεις βελτίωσης

Σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία, την ώρα που οι αρχές αρχίζουν να εντοπίζουν ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές, όπου επιβλήθηκε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες. «Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ακόμη, ο Ατάλ δήλωσε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (7/4) ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021. Ακόμη, ανακοινώθηκαν 433 νέοι θάνατοι στα γαλλικά νοσοκομεία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ