- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ποιος είναι ο πρώτος ηγέτης που θα επισκεφτεί τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αμερικής.
Την πρώτη του επίσκεψη από ξένο ηγέτη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του αναμένεται να δεχθεί στις 16 Απριλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στα μέσα του μήνα, θα φτάσει στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.
Το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος έχει περιορίσει τις «συναντήσεις» του με τους ξένους ηγέτες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ οι συναντήσεις γίνονται μόνο μέσω του διαδικτύου.
Τζο Μπάιντεν: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Β. Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε τη «σταθερή στήριξη» της Ουάσινγκτον στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στη συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Μπάιντεν επανέλαβε «την ακλόνητη στήριξη στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας στο Ντονμπάς και την Κριμαία».
Σύμφωνα με μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι «νοιάζεται» για την Ουκρανία και «θέλει να την επισκεφθεί».
Το τηλεφώνημα ήταν διάρκειας περίπου 50 λεπτών, σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Ζελένσκι, Άντριι Γιέρμακ. Ο Ουκρανός πρόεδρος από την πλευρά του, χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter την «εταιρική σχέση» της χώρας του με τις ΗΠΑ η οποία «είναι κρίσιμης σημασίας για τους Ουκρανούς».
Την Πέμπτη, το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συγκεντρώνει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα των δύο χωρών στην Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014. Την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε απόπειρα «εκφοβισμού» της Ουκρανίας, εκφράζοντας «ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση των επιθετικών και προκλητικών ενεργειών» της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί «να αναζωογονήσει» τη «στρατηγική συνεργασία» της Ουκρανίας με τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί ο Ζελένσκι για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι «κρίσιμες για τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Το εύρημα εντοπίστηκε στο λεγόμενο Δυτικό Θέατρο το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως πολιτιστικός φάρος
Ο επιστήμονας εργαζόταν σε προγράμματα πυρηνικής προώθησης
Οι εκκλήσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αυξήσουν τη φορολογία των υπερπλουσίων αυξάνονται
Μάρτυρες περιγράφουν έντονη αναστάτωση, με φωνές και διαμαρτυρίες
Η ανάρτηση στο Truth Social
Tα περισσότερα γυρίσματα για τα διάσημα Mac γίνονται εδώ
Φόβοι ότι η επισιτιστική ανασφάλεια θα κορυφωθεί σε μερικούς μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.