Κοσμος

OVHcloud: Πυρκαγιά κατέστρεψε πλήθος ιστοτόπων και δεδομένων

Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεδομένα
Δεδομένα © UNSPLASH

Πυρκαγιά στη γαλλική OVHcloud το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου κατέστρεψε πλήθος ιστοτόπων - Τεράστιες οι καταστροφές.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας OVHcloud στο Στρασβούργο, εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες λογισμικού νέφους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στο είδος της ευρωπαϊκά και διαθέτει συνολικά τέσσερα κέντρα δεδομένων στο Στρασβούργο και 17 σε όλη τη Γαλλία. 

Ενα εξ αυτών παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε μέρος ενός δεύτερου. Ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα του Διαδικτύου με το .FR ως τελευταίο τμήμα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης τέθηκε εκτός λειτουργίας, πάμπολλες πύλες καταστράφηκαν, καθώς και εκατομμύρια ιστότοποι και λογαριασμοί υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, του Κέντρου Πομπιντού, εφημερίδων και ΜΜΕ, καταστημάτων, καθώς και πλήθους πολιτών.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μόλις δύο 24ωρα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, η OVHcloud ζήτησε από την κυβέρνηση, το Κέντρο Πομπιντού, αλλά και το ψηφιακό χρηματιστήριο Deribit να θέσουν σε εφαρμογή τα εφεδρικά τους σχέδια για την αποκατάσταση καταστροφών.

Παρόλο που στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν κατέστη δυνατόν να την ελέγξουν. Τα σχετικά ανέφερε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Οκτάβ Κλαμπά. Επίσης, προσέθεσε πως για τις επόμενες 15 ημέρες το σχέδιό του περιλαμβάνει την αποκατάσταση και ανανέωση του εξοπλισμού των κέντρων και τον έλεγχο των συνδέσεών τους με οπτικές ίνες. Αξίζει να αναφερθεί ότι η OVHcloud ιδρύθηκε από τον Οκτάβ Κλαμπά το 1999 και έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί κολοσσούς των ΗΠΑ, όπως η Amazon Web Services, η Azure της Microsoft και η Google Cloud της Alphabet, οι οποίες και διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην παγκόσμια αγορά.

«Η OVH είναι μια πολύ σημαντική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής φιλοξενίας στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Μάικ Πρίτιτζον, ο οποίος είναι διευθυντής της εταιρείας ασφάλειας Διαδικτύου, Netcraft, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Είπε, ακόμα, ότι οι διακομιστές οι οποίοι δέχθηκαν πλήγμα από την πυρκαγιά φιλοξενούσαν περί τα 3,6 εκατομμύρια ιστοτόπους, συμπεριλαμβανομένων και εξειδικευμένων κρατικών πλατφορμών σε Γαλλία, Βρετανία, Πολωνία και στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Πρίτιτζον, έχει επηρεαστεί λιγότερο από το 2% των ιστοτόπων με το γαλλικό χαρακτηριστικό .FR στο τελευταίο τμήμα της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.