Κοσμος

Μπάιντεν: Σταμάτησε νέα επίθεση στη Συρία λόγω αμάχων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA

Τελευταία στιγμή ακύρωσε, την περασμένη εβδομάδα, δεύτερη επίθεση στη Συρία ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες, θέλει τον Τζο Μπάιντεν να ακυρώνει επίθεση στη Συρία, όταν του έγινε γνωστό πως στο σημείο υπάρχουν άμαχοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο Μπάιντεν ακύρωσε τη δεύτερη επίθεση περίπου 30 λεπτά προτού πέσουν οι βόμβες, αφού ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, τον ενημέρωσε ότι μια γυναίκα και παιδιά είχαν φτάσει σε μια αυλή κοντά σε έναν από τους στόχους.

Έτσι, έχοντας στη διάθεσή του τις νέες πληροφορίες, ο Μπάιντεν ακύρωσε το δεύτερο μισό της αποστολής, αφού ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν φέρεται να πρότεινε την επίθεση εναντίον μόνο ενός στόχου.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν στο προαναφερθέν μέσο μαζικής ενημέρωσης ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ του Ιράκ που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία σκότωσε έναν ξένο εργολάβο και τραυμάτισε επτά Αμερικανούς, καθώς και ως απάντηση σε εκείνη της 20ής Φεβρουαρίου στην αεροπορική βάση Μπαλάντ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ