Κοσμος

Ουίλιαμ: Υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό

«Oφείλουμε να προσέχουμε λίγο ποιον πιστεύουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ © EPA / Brian Lawless / POOL

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η συνομιλία με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η θέση του για την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό στα sοcial media.

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τη χρήση εμβολίων στη Μεγάλη Βρετανία σε βίντεο που μεταδόθηκε το Σάββατο και σημείωσε ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν μερικές φορές με φήμες και παραπληροφόρηση».

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, ο Δούκας του Κέμπριτζ έχει στο πλευρό του τη σύζυγό του Κέιτ. Σε αυτό μιλούν σε δύο ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

Αφορμή για τη δήλωση του Ουίλιαμ υπήρξε η αναφορά, μιας γυναίκας που ονομάζεται Σίβαλι, η οποία έχει διαβήτη τύπου 2 και δηλώνει ότι είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά μηνύματα, τα οποία την έκαναν αρχικά «λίγο νευρική» στην ιδέα να εμβολιαστεί. Ο πρίγκιπας θέλησε να της εξηγήσει ότι «οφείλουμε να προσέχουμε λίγο ποιον πιστεύουμε και από που αντλούμε πληροφορίες. Η Κάθριν κι εγώ δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ειδικοί ιατρικώς, αλλά αν αυτό μπορεί να σας παρηγορήσει μπορούμε να υποστηρίξουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό, είναι κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό». 

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κρίνει ότι θα πρέπει τώρα να πειστούν οι νέες γενιές «ότι είναι πραγματικά σημαντικό γι' αυτές να εμβολιαστούν».

Prince William urges Brits to ignore ‘rumours and misinformation’ about Covid vaccines

Σε μήνυμά της την Τρίτη, η βασίλισσα Ελισάβετ ενθάρρυνε τους συμπατριώτες της να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, λέγοντας ότι «δεν πόνεσε καθόλου» από το τσίμπημα από την ένεση για το εμβόλιο και ότι θα πρέπει «να σκεφτόμαστε τους άλλους».

Η 94χρονη βασίλισσα σημείωσε ότι αισθάνεται «προστατευμένη» αφότου εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο, όπως και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είναι 99 ετών.

Ο πρωτότοκος γιος της και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος που είναι 72 ετών, ο οποίος προσβλήθηκε από ελαφριά μορφή του κορωνοϊού πέρυσι, εμβολιάστηκε. Έχει ήδη εμβολιαστεί και η δεύτερη σύζυγός του η Καμίλα, η οποία είναι 73 ετών.

Στη Βρετανία έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι. Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ξεκίνησε τον Δεκέμβριο.

Ο στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι όλοι οι ενήλικες να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ως τα τέλη του Ιουλίου. Αν και το ποσοστό αποδοχής των εμβολίων είναι πολύ υψηλό, περίπου 90%, ορισμένες μειονότητες παρουσιάζονται πιο επιφυλακτικές.

The Queen Says Covid Vaccine 'Didn't Hurt At All' and Urges Others To Get The Jab

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ