Κοσμος

Βρετανία- Κορωνοϊός: Πάνω από 20 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί

«Ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκράφιτι σε πόλη της Μεγάλης Βρετανίας
Γκράφιτι σε πόλη της Μεγάλης Βρετανίας © Unsplash / Matthew Waring

Βρετανία: Πάνω από 20 εκατ. άτομα έχουν εμβολιαστεί - Το μήνυμα του υπουργού Υγείας στο Twitter.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (28/2) ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.

«Ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη χώρα. Το εμβόλιο είναι ο δρόμος για την έξοδό μας. Όταν κληθείτε, κάντε το εμβόλιο!», έγραψε ο υπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter.

 

 

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τη χρήση εμβολίων στη Μεγάλη Βρετανία σε βίντεο που μεταδόθηκε το Σάββατο και σημείωσε ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν μερικές φορές με φήμες και παραπληροφόρηση».

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, ο Δούκας του Κέμπριτζ έχει στο πλευρό του τη σύζυγό του Κέιτ. Σε αυτό μιλούν σε δύο ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19.

Αφορμή για τη δήλωση του Ουίλιαμ υπήρξε η αναφορά, μιας γυναίκας που ονομάζεται Σίβαλι, η οποία έχει διαβήτη τύπου 2 και δηλώνει ότι είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά μηνύματα, τα οποία την έκαναν αρχικά «λίγο νευρική» στην ιδέα να εμβολιαστεί. Ο πρίγκιπας θέλησε να της εξηγήσει ότι «οφείλουμε να προσέχουμε λίγο ποιον πιστεύουμε και από που αντλούμε πληροφορίες. Η Κάθριν κι εγώ δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ειδικοί ιατρικώς, αλλά αν αυτό μπορεί να σας παρηγορήσει μπορούμε να υποστηρίξουμε με όλη μας την καρδιά τον εμβολιασμό, είναι κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό». 

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κρίνει ότι θα πρέπει τώρα να πειστούν οι νέες γενιές «ότι είναι πραγματικά σημαντικό γι' αυτές να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ