Κοσμος

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απορρίπτει σθεναρά τις κατηγορίες για βιασμό

«Ο κ. Ντεπαρντιέ είναι και παραμένει αθώος», δηλώνει ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ © EPA / KAY NIETFELD

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Τι απαντά ο δικηγόρος του για τις κατηγορίες περί βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης - Οι καταγγελίες του 2018 που είχαν μπει στο αρχείο.

Τις κατηγορίες περί βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης αμφισβητεί σθεναρά ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, ζητώντας παράλληλα η έρευνα που θα διεξαχθεί να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Η έρευνα αφορά, σύμφωνα με δικαστική πηγή, κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική βία πέρυσι τον Δεκέμβριο. «Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Ντεπαρντιέ απαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020, πληροφορία που παρέμεινε μυστική από τότε, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία. Η πληροφορία αυτή κατέστη δημόσια χθες, κάτι που είναι λυπηρό», είπε ο δικηγόρος Ερβέ Τεμίμ και προσέθεσε: «Ο κ. Ντεπαρντιέ είναι και παραμένει αθώος. Αμφισβητεί σθεναρά τις κατηγορίες σε βάρος του. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί με ηρεμία, μυστικότητα και σεβασμό για το τεκμήριο αθωότητας του κ. Ντεπαρντιέ». 

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι έβαλαν στο αρχείο έρευνα εναντίον του Ντεπαρντιέ για φερόμενη υπόθεση βιασμού, λόγω ανεπάρκειας αποδεικτικών στοιχείων.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι καταγγελίες περί βιασμού από 40χρονη γυναίκα

Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ © EPA / MICHAEL KAPPELER

Κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ασκήθηκε δίωξη, στις 16 Δεκεμβρίου, για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις», που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού. Η ενάγουσα, η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία στα τέλη Αυγούστου του 2018 ότι βιάστηκε δύο φορές στο σπίτι του πρωταγωνιστή στο Παρίσι, κάποιες ημέρες νωρίτερα, είχε πετύχει το καλοκαίρι του 2020 η έρευνα, η οποία στην αρχή είχε τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω έλλειψης στοιχείων, να ανατεθεί σε έναν ανακριτή

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, ο ηθοποιός είναι φίλος της οικογένειας του θύματος. «Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα το επαγγελματικό εκεί», αναφέρει η πηγή αυτή, την ώρα που γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται σε πρόβες για ένα θεατρικό έργο. Στις 4 Ιουνίου του 2019, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα, διάρκειας 9 μηνών, εξηγώντας πως «πολλές έρευνες που διεξήχθησαν» δεν «επέτρεψαν να χαρακτηριστούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις με όλα τα στοιχεία της υπόστασης τους».

Μια κατ' αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ του ηθοποιού, που έχει επίσης τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, και της νεαρής ηθοποιού, υπήρξε στα κεντρικά της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι, έγινε γνωστό από μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο. Στη συνέχεια η ενάγουσα κατάφερε στα μέσα Αυγούστου του 2020 την επανέναρξη της έρευνας, καταθέτοντας μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό ενός δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες.

 

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Οι σπουδαίοι ρόλοι και τα δημοσιεύματα στον Τύπο

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1974 με την ταινία «Ο χορός των διεφθαρμένων» (Les Valseuses) του Μπερτράν Μπλιέ και εξελίχθηκε σ' ένα «ιερό τέρας» του γαλλικού σινεμά ερμηνεύοντας πολλούς ρόλους, ανάμεσα στους οποίους τους περισσότερους μεγάλους ήρωες της γαλλικής λογοτεχνίας, από τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ μέχρι τον Γιάννη Αγιάννη στους «Αθλίους».

Λάτρης του καλού φαγητού και του κρασιού, έγινε επίσης πρωταγωνιστής σκανδάλων και ακραίων συμπεριφορών. Τροφοδότησε τις στήλες των εφημερίδων με τις παρεκτροπές του, ρίχνοντας αναίσθητο έναν παπαράτσο το 2005 στην Φλωρεντία, ουρώντας μέσα στην καμπίνα των επιβατών σε πτήση από το Παρίσι στο Δουβλίνο το 2011 ή χτυπώντας έναν αυτοκινητιστή στο κέντρο του Παρισιού το 2012. Στα τέλη του 2012 ανακοίνωσε πως «επιστρέφει» το γαλλικό διαβατήριό του για να διαμαρτυρηθεί για τους φόρους που επιβάλλονται στους πολύ πλούσιους, ενώ στη συνέχεια πήρε τη ρωσική υπηκοότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ