Κοσμος

Πελόζι: Απονομή χρυσών μεταλλίων στην Αστυνομία του Καπιτωλίου

«Ενθυμούμαστε την εξαιρετική γενναιότητα της Αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη της Εθνοφρουράς στο Καπιτώλιο
Μέλη της Εθνοφρουράς στο Καπιτώλιο © EPA / SHAWN THEW

Νάνσι Πελόζι: Απονομή μεταλλίων στην Αστυνομία μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ - Νομοσχέδιο από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Nομοσχέδιο για την απονομή χρυσών μεταλλίων από το Κογκρέσο στην Αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, αλλά και στην αστυνομική δύναμη της Ουάσινγκτον, για την προστασία που παρείχαν στο Καπιτώλιο κατά την επίθεση από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου, κατέθεσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. 

«Ενθυμούμαστε την εξαιρετική γενναιότητα της Αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, τους άντρες και τις γυναίκες που έθεσαν σε κίνδυνο και έδωσαν τη ζωή τους, για να μας σώσουν. Έτσι, έγιναν μάρτυρες της δημοκρατίας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η Πελόζι. 

Η κ. Πελόζι ζήτησε από τα μέλη του Κογκρέσου να υποστηρίξουν μαζί της το νομοσχέδιο, που προβλέπει τη δημιουργία τριών χρυσών μεταλλίων του Κογκρέσου για απονομή στην Αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, αλλά και στη Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα τιμηθεί και το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν για την έρευνα και την παρουσίαση ευρημάτων. 

 

Η παρουσίαση των ευρημάτων από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Δύο νέα βίντεο από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου έδωσαν στη δημοσιότητα το BBC και η Washinghton Post. Μεταξύ άλλων, φαίνεται η εισβολή στο κτίριο, αλλά και η στιγμή που φυγαδεύονται ο Μάικ Πενς και οι Γερουσιαστές, Μιτ Ρόμνι και Τσακ Σάμνερς.  

Στο βίντεο του BBC, που προέρχεται από υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, φαίνεται ο τότε Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς να απομακρύνεται την ώρα που οι διαδηλωτές βρίσκονται μόλις λίγα μόλις μέτρα μακριά. Στο υλικό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, διακρίνεται ένας αστυφύλακας που κραυγάζει από πόνο παγιδευμένος ανάμεσα στο πλήθος και μία πόρτα, αλλά και η οπαδός του Τραμπ, Ασλι Μπάμπιτ, που προσπαθεί να σκαρφαλώσει μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο, προτού πέσει νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών του Καπιτωλίου.

 

 

Την ίδια ώρα, οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας εντοπίζουν τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή, Μιτ Ρόμνι, να κατευθύνεται «ανύποπτος» προς την κατεύθυνση του όχλου. Ο αστυνομικός του Καπιτωλίου, Γιουτζίν Γκούντμαν, τον αναγκάζει να αλλάξει κατεύθυνση.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα και η Washinghton Post, υπάρχει η παρουσίαση που έγινε στη Γερουσία κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτή καταγράφονται τα πρώτα λεπτά της εισβολής στο Καπιτώλιο, ενώ παρατίθενται και τα tweet του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προς τους οπαδούς του. Παρατίθενται ακόμη ηχογραφήσεις για το συναγερμό στον οποίο τέθηκε το Καπιτώλιο. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη Γερουσία λεπτό προς λεπτό από τους διευθυντές της κοινοβουλευτικής αποστολής που εξέτασε τα πρωτοφανή, αιματηρά επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ