Κοσμος

Ιταλία: Νεκρή 10χρονη από ασφυξία μετά από «πρόκληση» στο Tik Tok

Οι ιταλικές αρχές μπλοκάρουν την πλατφόρμα σε μικρές ηλικίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik Tok
Tik Tok © Pixabay

Τραγωδία στην Ιταλία με μια 10χρονη να χάνει τη ζωή της από ασφυξία μετά από «παιχνίδι» - πρόκληση στο Tik Tok.

Τραγική κατάληξη είχε για μια 10χρονη στην Ιταλία ένα «παιχνίδι» - πρόκληση στο Tik Tok. Η ανήλικη πέθανε από ασφυξία, την ώρα που τραβούσε βίντεο στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η 10χρονη από το Παλέρμο έδεσε μια ζώνη γύρω από τον λαιμό της, προκειμένου να συμμετάσχει στο Blackout Challenge του Tik Tok.

Οι γονείς βρήκαν το παιδί τους και το μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Η 10χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Οι τραγικοί γονείς έκαναν δωρεά τα όργανά της.

Η αστυνομία στο Παλέρμο ξεκίνησε έρευνα για το τραγικό συμβάν. Το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κατασχέθηκε, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε μηνύματα και συνομιλίες που είχε πριν από τον θάνατό της. Όπως έγινε γνωστό, η ανήλικη Αντονέλα είχε 5 σελίδες σε δύο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

10χρονη πέθανε από ασφυξία στην Ιταλία - Προσωρινή φραγή στο Tik Tok - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Εν τω μεταξύ η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες των οποίων η ηλικία δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.

Καλεί, μάλιστα, τη διοίκηση της πλατφόρμας να αναπτύξει έναν αποτελεσματικό τρόπο εξακρίβωσης στοιχείων των χρηστών της. Η φραγή αυτή παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, όταν και θα υπάρξει επανεκτίμηση ανάλογα και με τα δεδομένα που θα παρουσιάσει το Tik Tok.

Από τη μεριά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο της 10χρονης στο Παλέρμο, τονίζοντας πως η ασφάλεια των χρηστών της αποτελεί προτεραιότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ