- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Φόβοι ότι το εμβόλιο δεν θα πιάσει στη Ν. Αφρική, λόγω μετάλλαξης
Η μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι διαφορετική από αυτή της Βρετανίας και ανησυχεί τους ειδικούς
Ο βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock ανησυχεί για την μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική - Εκφράζονται φόβοι ότι το εμβόλιο δεν θα λειτουργήσει
Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα βέβαιοι ότι τα εμβόλια COVID-19 θα λειτουργήσουν σε μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο πολιτικός συντάκτης του ITV τη Δευτέρα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης.
Ο βρετανός υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τη νέα παραλλαγή, ωστόσο το θέμα δεν σχολιάστηκε περαιτέρω επίσημα.
«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος για την έντονη ανησυχία του Matt Hancock για την παραλλαγή Covid-19 της Νότιας Αφρικής είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά έναντι αυτών όσο και στην μετάλλαξη του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο πολιτικός συντάκτης του ITV, Robert Peston.
Τόσο η Βρετανία όσο και η Νότια Αφρική ανακάλυψαν νέες παραλλαγές στον κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες, οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση των αριθμών των μολύνσεων.
Οι επιστήμονες λένε ότι η νέα παραλλαγή του ιού της Νότιας Αφρικής είναι διαφορετική από άλλες, επειδή έχει πολλαπλές μεταλλάξεις στη σημαντική πρωτεΐνη «spike» που χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.
Έχει επίσης συσχετιστεί με υψηλότερο ιικό φορτίο, που σημαίνει υψηλότερη συγκέντρωση σωματιδίων ιού στα σώματα των ασθενών, συμβάλλοντας ενδεχομένως σε υψηλότερα επίπεδα μετάδοσης.
Ο John Bell, καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος βρίσκεται στην ειδική ομάδα της κυβέρνησης για τα εμβόλια, δήλωσε την Κυριακή ότι πίστευε ότι τα εμβόλια θα λειτουργούσαν στη βρετανική παραλλαγή, αλλά είπε ότι υπήρχε ένα «μεγάλο ερωτηματικό» για το αν θα λειτουργούσε στο Νότο Αφρικανική παραλλαγή.
Όπως είπε στο Times Radio, εάν το εμβόλιο δεν λειτουργήσει στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή, θα πρέπει να γίνει προσαρμογή και μπορεί να χρειαστεί ένας μήνας ή έξι εβδομάδες για να γίνει αυτή η προσαρμογή.
ΠΗΓΗ: Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.