- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συμμετέχοντες σε διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter στη Νέα Υόρκη -έξι τραυματίες και άγνωστος αριθμός ατόμων σε νοσοκομεία
Μια γυναίκα στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου τύπου σεντάν της BMW το έριξε το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) πάνω σε πολλούς ανθρώπους σε συνοικία του Μανχάταν, εν μέσω διαδήλωσης του κινήματος Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε»), σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε κρατούμενους παράτυπους μετανάστες που άρχισαν απεργία πείνας.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της αμερικανικής μητρόπολης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD). Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι· δεν είναι γνωστό πόσοι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν πιστεύεται πως κινδυνεύει η ζωή κάποιου από τους τραυματίες.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες περί τις 16:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) στη διασταύρωση της 39ης οδού και της 3ης λεωφόρου, στην καρδιά του Μανχάταν, και προκάλεσαν την επέμβαση υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων της πυροσβεστικής και τραυματιοφορέων, κατέγραψαν κάμερες αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.
Πέντε διαδηλωτές που ερωτήθηκαν σχετικά διαβεβαίωσαν όλοι πως η οδηγός επιτάχυνε και έπεσε πάνω στους διαδηλωτές από πρόθεση.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας μολαταύτα εκτίμησε ότι είναι «πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν (επρόκειτο για) εσκεμμένη ενέργεια ή ατύχημα». Η γυναίκα ετέθη υπό κράτηση επιτόπου και θα ανακριθεί.
Η διαδήλωση γινόταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης 9 παράτυπων μεταναστών από την ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση, την ICE, στο Χάκενσακ, στο Νιού Τζέρζι. Οι έγκλειστοι κάνουν απεργία πείνας.
«Προσπάθησα να σταματήσω το αυτοκίνητο», είπε ένας από τους διαδηλωτές, ο Άνχελ Ριβέρα. Η οδηγός «έκοψε ταχύτητα λίγο (...) μετά πάτησε γκάζι. Έκανα βουτιά στο πλάι».
«Είδα κόσμο να εκτινάσσεται στον αέρα», είπε ο Τζόι, άλλος διαδηλωτής, που δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του. «Ήταν εντελώς εσκεμμένο».
«Πίστευα πως θα με σκότωνε», είπε ο Μπάντι, ακόμη ένας διαδηλωτής, που επίσης δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του. Στηλίτευσε το ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, επιτηρώντας την κινητοποίηση, δεν προστάτευσαν τους διαδηλωτές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.