Κοσμος

Gitanjali Rao: Η 15χρονη επιστήμονας στο εξώφυλλο του «Time»

«Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω και άλλα παιδιά στην ηλικία μου να ονειρευτούν ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιοδικό Time
Περιοδικό Time © Time

Στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time» βρίσκεται η 15χρονη επιστήμονας, Gitanjali Rao, που αναδείχθηκε το πρώτο «παιδί της χρονιάς».

Η 15χρονη επιστήμονας και εφευρέτης, Gitanjali Rao, πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time», ως το πρώτο «παιδί της χρονιάς».

Η Gitanjali διακρίθηκε ανάμεσα σε 5.000 υποψήφιους στις ΗΠΑ, φτάνοντας σε πέντε φιναλίστ. Εκεί ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων, στην οποία συμμετείχε και ο παρουσιαστής, Trevor Noah. Και οι πέντε φιναλίστ θα τιμηθούν σε μια ειδική τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Η νεαρή Gitanjali Rao έχει ήδη πρωταγωνιστήσει στον χώρο της επιστήμης καθώς έχει προχωρήσει στην εφεύρεση μίας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό. Ακόμα, σε συνεργασία με το Google Chrome, δημιούργησε μία εφαρμογή και επέκτασή του, η οποία και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να εντοπίζει περιεχόμενο εκφοβισμού στο χώρο του διαδικτύου.

«Ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω και άλλα παιδιά στην ηλικία μου να ονειρευτούν ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου», έχει δηλώσει στο παρελθόν η νεαρή επιστήμονας ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αντζελίνα Τζολί σημείωσε:

«Δεν είμαι αυτό που θα έλεγε κανείς τυπικός επιστήμων. Από όλα όσα βλέπω στην τηλεόραση, ένας μεγαλύτερος, συνήθως λευκός άνδρας, είναι αυτός που παρουσιάζεται ως επιστήμονας. Ο στόχος μου έχει αλλάξει πραγματικά, όχι μόνο από τη δημιουργία των δικών μου συσκευών για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά για να εμπνεύσω και άλλους να κάνουν το ίδιο. Επειδή, από προσωπική εμπειρία, δεν είναι εύκολο όταν δεν βλέπεις κανέναν άλλο σαν κι εσένα να το κάνει. Γι' αυτό θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα: Αν μπορώ να το κάνω, μπορείτε να το κάνετε και εσείς και οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ