Κοσμος

Αναγνώστες του Time: «Πρόσωπο της Χρονιάς» γιατροί και νοσηλευτές

Θεωρούν ότι είναι η «ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή» για τη χρονιά που φεύγει - Ποιοι άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα των επιλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσηλεύτρια δίνει το νεογέννητο μωρό στη μητέρα του
Νοσηλεύτρια δίνει το νεογέννητο μωρό στη μητέρα του © EPA

«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2020 στο περιοδικό Time οι γιατροί και οι νοσηλευτές που μάχονται τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τους αναγνώστες.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Time επέλεξαν γιατρούς και νοσηλευτές ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2020 που φεύγει σε λίγες εβδομάδες.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς του κορωνοϊού παραμένει στην «πρώτη γραμμή» της μάχης με την πανδημία Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Ο κίνδυνος έκθεσής τους στον επικίνδυνο ιό είναι μεγάλος, ωστόσο εργάζονται με αυταπάρνηση και ζήλο, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες. Η πλειονότητα των αναγνωστών του περιοδικού Time αναγνωρίζουν το πολύτιμο έργο τους και τους επιλέγουν για «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2020.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Time υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό τους από την πολύωρη χρήση της μάσκας και την κούραση, καθώς η μία βάρδια διαδέχεται την άλλη, με τις εφημερίες να είναι πολλές και πολύ απαιτητικές.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότεροι από 8 εκατομμύρια αναγνώστες, με το 6,5% να επιλέγει γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζομένους σε παντοπωλεία, διανομείς φαγητού και πολλούς ακόμη που ρισκάρουν καθημερινά την υγεία τους, θεωρώντας ότι αποτελούν την «ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή» για τη χρονιά που φεύγει.

Γιατροί και νοσηλευτές στο εξώφυλλο του περιοδικού Time - Οι αναγνώστες τούς επέλεξαν ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2020
Γιατροί και νοσηλευτές στο εξώφυλλο του περιοδικού Time - Οι αναγνώστες τούς επέλεξαν ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2020 @nursingschool_struggle_/Instagram

Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 5%, βρίσκεται ο Αμερικανός επιδημιολόγος δρ Άντονι Φάουτσι, ο οποίος ήρθε πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ. Στην τρίτη θέση με 4,3% οι αναγνώστες του περιοδικού Time επέλεξαν τους πυροσβέστες σε μια χρονιά που ήταν γεμάτη από καταστροφικές πυρκαγιές σε διάφορα σημεία του πλανήτη (Καλιφόρνια, Αμαζόνιος).

Ακολουθούν με 4% οι ακτιβιστές του κινήματος «Black Lives Matter» (BLM) που βγήκαν στους δρόμους με τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν για να καταδικάσουν την αστυνομική βία, τις φυλετικές διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό. Η πρώτη 5άδα κλείνει με τον Τζο Μπάιντεν, τον νικητή των αμερικανικών εκλογών 2020, τον άνθρωπο που βγάζει από τον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώνοντας τους περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο προεδρικό υποψήφιο στην αμερικανική ιστορία. Άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο Πάπας Φραγκίσκος Α'.

Σημειώνεται ότι την τελική απόφαση για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» λαμβάνουν οι συντάκτες του Time. Η ανακοίνωση θα γίνει απόψε το βράδυ στις 22.00 στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. To 2020 ήταν ένα έτος που μπήκε με πολλές προσδοκίες, η συνέχεια όμως -κυρίως λόγω κορωνοϊού- ήταν πολύ διαφορετική, κάνοντας μεταξύ άλλων τους Ιταλούς να θέλουν να φύγει το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ