- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονήθηκε κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν
Ο Mohsen Fahrizadeh ήταν ο αρχιτέκτονας του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος της χώρας - Δείτε τις πρώτες εικόνες.
Έστησαν καρτέρι θανάτου στον Μοχσέν Φαχριζαντέχ, τον κορυφαίο πυρηνικό επιστήμονα του Ιράν - Πυροδότησαν εκρηκτικά και «γάζωσαν» το αυτοκίνητο - Πρώτες εικόνες.
Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι δολοφονήθηκε κορυφαίος πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν, ο θάνατος του Μοχσέν Φαχριζαντέχ (Mohsen Fahrizadeh) οφείλεται σε ανθρωποκτονία.
Ο «αρχιτέκτονας» του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν δολοφονήθηκε στην πόλη Άμπσαρντ (Absard), στα ανατολικά της πρωτεύουσας, Τεχεράνη, όπως αναφέρουν οι New York Times.
«Τρομοκράτες πυροδότησαν εκρηκτικά σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος που βρισκόταν ο Φαχριζαντέχ» μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ. Ο εξέχων πυρηνικός επιστήμονας του Ιράν άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος έπειτα από ένοπλη επίθεση.
«Δυστυχώς, η ιατρική ομάδα δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή και πριν από λίγα λεπτά, αυτός ο διευθυντής και επιστήμονας έφθασε στο υψηλό status του μαρτυρικού θανάτου έπειτα από χρόνια προσπαθειών και αγώνα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν που μεταδόθηκε από κρατικά ΜΜΕ της ασιατικής χώρας.
Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα μαύρο αυτοκίνητο με τρύπες σε διάφορα σημεία από τις σφαίρες. Το σημείο όπου στήθηκε το καρτέρι θανάτου αποκλείστηκε, καθώς συνεχίζεται η συλλογή στοιχείων για τον εντοπισμό των δολοφόνων.
O επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Χουσείν Σαλαμί, εξέφρασε την οργή του για τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα. Με μήνυμά του στο Twitter ξεκαθάρισε ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα μετανιώσουν για την πράξη τους.
«Η δολοφονία πυρηνικών επιστημόνων είναι η πιο ξεκάθαρη παρέμβαση του ιμπεριαλιστικού συστήματος στην προσπάθεια που κάνει να μας εμποδίσει από το να αποκτήσουμε πρόσβαση στη σύγχρονη επιστήμη» έγραψε στα social media.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την πόλη, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη επίσης 80μελές Κομματικό Συμβούλιο και 15μελές Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Πακιστάν επιχειρεί να μεσολαβήσει ξανά για τον τερματισμό του πολέμου
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Απογειώθηκε μαχητικό F16 και «εξουδετέρωσε» την απειλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.