- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων στο Βερολίνο τα Χριστούγεννα
Τι επιτρέπεται και τι όχι την περιόδο των εορτών
Στο Βερολίνο δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Στο Βερολίνο δεν θα υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών για τις ιδιωτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Αυτό αποφάσισε η Γερουσία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μιούλερ.
Σύμφωνα με την απόφαση, λόγω του υψηλού επιπέδου μόλυνσης στο Βερολίνο, θα επιτρέπεται να συναντηθούν για ιδιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια των εορτών μόνο πέντε ενήλικα άτομα. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν συμπεριλαμβάνονται. Εκτός τούτου, η υποχρέωση της μάσκας επεκτείνεται και θα ισχύει στο μέλλον σε όλους τους πολυσύχναστους δρόμους του Βερολίνου.
Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν χθες να επιτρέψουν συναντήσεις έως και δέκα ενηλίκων ατόμων (και παιδιών κάτω των 14 ετών) κατά τη διάρκεια των εορτών.
Επίσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ρολφ Μπρίνκχαους εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο γενικός κανόνας των δέκα ατόμων θα μπορούσε να ισχύσει -εκτός από τα Χριστούγεννα- και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα τον Δεκέμβριο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Südwestrundfunk (SWF).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.