Κοσμος

Ice Bucket Challenge: Πέθανε στα 37 του από ALS ο Pat Quinn

Ήταν ένας εκ των δημιουργών της τάσης που κυριάρχησε στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Pat Quinn
O Pat Quinn © Twitter

Ένας εκ των συν-δημιουργών του «Ice Bucket Challenge», ο 37χρονος Pat Quinn, άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από την ασθένεια ALS.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 37 ετών και μετά από μάχη με την ALS, άφησε ένας εκ των δημιουργών του «Ice Bucket Challenge», ο Pat Quinn. Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η οικογένειά του.

«Μετά μεγάλης λύπης ενημερώνουμε για τον θάνατο του Patrick νωρίς σήμερα το πρωί. Ήταν ευλογία για όλους μας, με τόσους πολλούς τρόπους. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για την έμπνευση και το κουράγιο που έδειχνε κατά την ακούραστη μάχη του κατά του ALS». Ακόμη, η ένωση που έχει δημιουργηθεί για το ALS εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον θάνατό του.

Να σημειωθεί πως το 2003 ο Quinn διαγνώστηκε με την ασθένεια και το 2014, μαζί με τους Chris Kennedy και Pete Frates, δημιούργησαν το «Ice Bucket Challenge», μέσω του οποίου συγκεντρώθηκαν 115 εκατομμύρια δολάρια για την ένωση.

Υπολογίζεται πως περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν στη δοκιμασία, μεταξύ αυτών πολλοί αστέρες του αθλητισμού όπως ο LeBron James, επιφανείς επιχειρηματίες, όπως ο Bill Gates, αλλά και σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, George W. Bush.

Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS)

Πρόκειται για ομάδα νόσων άγνωστης αιτιολογίας που πλήττουν τα νεύρα εγκεφάλου, εγκεφαλικού στελέχους και νωτιαίου μυελού που ελέγχουν εκούσιες κινήσεις και ουσιαστικά χάνεται η δυνατότητα μετάδοσης νευρικών σημάτων από τα παραπάνω όργανα στους μύες. 

Υπάρχουν ενδείξεις γενετικών (μεταλλάξεις γονιδίων) και περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως έκθεση σε τοξικές ουσίες, τραύματα, διατροφή, άγνωστοι ιοί – παθογόνοι παράγοντες, συμπεριφορικοί και επαγγελματικοί παράγοντες ή ακόμα και αυτοάνοσοι μηχανισμοί. Είναι προοδευτική η εξέλιξή της επηρεάζοντας σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ