Κοσμος

Επίθεση στη Νίκαια: Ο δράστης έκοψε τον λαιμό σε δύο θύματά του

Η άφιξή του στη Λαμπεντούζα, το διαβατήριο από τον Ερυθρό Σταυρό και το δρομολόγιο με τρένο μέχρι τη γαλλική πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό στη Νίκαια της Γαλλίας
Τρομοκρατική επίθεση στον καθεδρικό ναό στη Νίκαια της Γαλλίας © EPA

Ο 21χρονος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια είχε γεννηθεί στην Τυνησία και έκοψε τον λαιμό σε δύο από τα θύματά του στον καθεδρικό.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια έδωσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 η εισαγγελία στη Γαλλία.

Ο 21χρονος δράστης που σκότωσε τρεις ανθρώπους, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς, είχε φθάσει με τρένο στην πόλη.

Στην κατοχή του είχε ένα έγγραφο ταυτότητας που είχε εκδοθεί από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας. Ο εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ γνωστοποίησε ότι ο ύποπτος γεννήθηκε στην Τυνησία το 1999 και έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 9 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σιδηροδρομικού σταθμού, ο δράστης άλλαξε ρούχα όταν έφτασε εκεί και κατόπιν πήγε με τα πόδια μέχρι τη βασιλική της Νοτρ Νταμ, που απέχει περίπου 400 μέτρα, όπου εξαπέλυσε την επίθεση.

Τα δύο από τα θύματά του, ένας 55χρονος άνδρας που εργαζόταν στην εκκλησία και μία 60χρονη γυναίκα, βρέθηκαν νεκρά μέσα στον ναό. Και στους δύο είχε κόψει τον λαιμό. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα, πέθανε λίγο αργότερα σε ένα γειτονικό μπαρ όπου κατέφυγε ζητώντας βοήθεια. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Nice 'terror' attack: One woman decapitated and two others dead in attack inside church

Τέσσερις αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον 21χρονο όταν εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των αστυνομικών και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Nice attack: Moment gunfire heard at scene of church 'terror' attack

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ