Κοσμος

Αμερικανικές εκλογές 2020: 59 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

Η εκ των προτέρων συμμετοχή στη διαδικασία ξεπέρασε ήδη εκείνη του 2016

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμερικανικές εκλογές
Αμερικανικές εκλογές 2020: Ψηφοφόροι στη Τζόρτζια των ΗΠΑ περιμένουν στην ουρά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα © EPA

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που παρακολουθεί τη διαδικασία ψηφοφορίας για τις αμερικανικές εκλογές γνωστοποίησε ότι 59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει.

Τουλάχιστον 59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν πάνε να ψηφίσουν ήδη για τις αμερικανικές εκλογές όπως γνωστοποίησε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα που παρακολουθεί τη διαδικασία.

Η συμμετοχή εκ των προτέρων ή επιστολικά στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ήδη ξεπέρασε εκείνη που καταγραφόταν τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2016, σύμφωνα με τα δεδομένα του US Elections Project.

Εννέα ημέρες προτού γίνουν οι εκλογές, το κέντρο μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες Κυριακή είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Το 2016, είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά, 57 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της US Election Assistance Commission.

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορωνοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Ως τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Μπάιντεν σε Τραμπ: Ενέδωσες στην πανδημία Covid-19

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ ότι ενέδωσε στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να τη «θέσει υπό έλεγχο».

«Δεν ήταν ένα λάθος του Μίντοους», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν, σε ένα δελτίο τύπου. «Ήταν μια ειλικρινής διαπίστωση της στρατηγικής του προέδρου Τραμπ μετά την έναρξη της κρίσης: να σηκώσουν τη λευκή σημαία της ήττας και να ελπίζουν ότι εάν αδιαφορήσουμε, ο ιός θα φύγει. Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί», συμπλήρωσε.

«Δεν αποτελεί δυστυχώς έκπληξη ότι ο ιός συνεχίζει ανελέητος την πορεία του, ανεξέλεγκτα στη χώρα, ακόμα και στον ίδιο τον Λευκό Οίκο», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν κι ενώ ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου και τουλάχιστον 2 άνθρωποι της ομάδας του διαγνώστηκαν χθες θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

«Να τι θα κάνουμε. Δεν θα θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία, θα ελέγξουμε ότι μπορούμε να έχουμε εμβόλια», δήλωσε σήμερα στο CNN ο Μαρκ Μίντοους, ο προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ