Κοσμος

Debate Τραμπ-Μπάιντεν: Ποιον βγάζουν νικητή οι δημοσκοπήσεις

Ποιος χειρίστηκε καλύτερα τις ερωτήσεις στο δεύτερο debate

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο debate για την προεδρία των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν στο δεύτερο debate για την προεδρία των ΗΠΑ © EPA/SHAWN THEW

Debate Τραμπ-Μπάιντεν: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον νικητή της αναμέτρησης- Σε ποια σημεία «κέρδισαν» ή «έχασαν» οι υποψήφιοι

Μετά τη δεύτερη αναμέτρηση του Ντόναλτν Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται να είναι ο κερδισμένος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov America. 

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποιος χειρίστηκε καλύτερα τις ερωτήσεις στο δεύτερο debate, συγκεντρώνοντας το 54% έναντι του 35% του Τραμπ.

 

 

Σε ό,τι αφορά το πως ένοιωσαν οι τηλεθεατές μετά το τέλος του debate, οι περισσότεροι δήλωσαν «αισιόδοξοι» (το 37%), ενώ αρκετοί εμφανίστηκαν «ενοχλημένοι» (το 33%).

Για τα κλειστά μικρόφωνα που αποφάσισε η επιτροπή στους ομιλητές, όταν δεν ήταν η σειρά τους να τοποθετηθούν, η συντριπτική πλειοψηφία (70%) χάρηκε με αυτή την απόφαση και το αποτέλεσμα.

 

 

Παράλληλα, το 95% των ερωτηθέντων θεώρησε πως το σημαντικότερο αντικείμενο συζήτησης ήταν το κλίμα, θέμα για το οποίο ο Τραμπ τα πήγε χειρότερα από κάθε άλλη από τις 6 συνολικά ενότητες.

Το 89% ψήφισε πως «διαφωνεί κάθετα» με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου, ενώ εξίσου άσχημη είναι η εικόνα που άφησε όσον αφορά τον τομέα της Υγείας και το Omabacare, για το οποίο και πάλι είπε πως πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν είπε κουβέντα για το αν έχει εναλλακτικό πλάνο έτοιμο και ποιο είναι αυτό. Αρνητικά ήταν τα ποσοστά του και στα ζητήματα Παιδείας και ισότητας.

Την ίδια ώρα, υπέρ της στάσης του για την μετανάστευση και την οικονομία/εργασία, στάθηκε το 67% και το 62% αντίστοιχα, δύο στοιχεία στα οποία κέρδισε τις εντυπώσεις από τον Μπάιντεν.

 

 

Στο ερώτημα για το ποιος θα χειριζόταν καλύτερα το μεταναστευτικό, ο Μπάιντεν κερδίζει στα σημεία τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στο debate, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον Λίνκολν λέγοντας πως «κανείς μετά από αυτόν δεν έχει κάνει τόσα πολλά για τους αφροαμερικανούς, όσα εγώ», με τους ερωτηθέντες ωστόσο να έχουν διαφορετική άποψη. Το 59% ψήφισε τον Λίνκολν, το 14% τον Τραμπ, ενώ 10% θεωρούν πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ