- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Oruc Reis: Στα 12 ν.μ. από το Καστελόριζο- Κλειστός ο πομπός του
Τι αναφέρει υπουργός της Τουρκίας
Oruc Reis: Σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο- Με κλειστούς πομπούς το ερευνητικό σκάφος
To Oruc Reis βρίσκεται σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο, έχοντας κλείσει τις τελευταίες ώρες και πάλι τον πομπό του.
Το τουρκικό σκάφος κατευθύνεται βορειοανατολικά. Τα πλοία Ataman και Cengiz Han, τα οποία συνοδεύουν πάντα το Oruc Reis, έχουν ανοιχτούς πομπούς.
Ντονμέζ: Θα στείλουμε γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο για γεωτρήσεις
Σε συνέντευξή του, ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το σεισμογραφικό σκάφος, Oruc Reis, θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να πραγματοποιήσει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και αν υπάρχουν αποτελέσματα για κοιτάσματα στην περιοχή που αυτή τη στιγμή πλέει το Ορούτς Ρέις, η Τουρκία θα στείλει το γεωτρύπανο.
«Αυτή τη στιγμή το Ορούτς Ρέις κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Φαντάζομαι πως θα τις ολοκληρώσουμε σε δύο μήνες. Μετά, στην ίδια περιοχή θα κάνουμε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες κι αν βρούμε μια περιοχή με μεγάλη προσδοκία, θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας για να κάνουμε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα στοχεύει και πάλι στο Καστελόριζο, καθώς σύμφωνα με την τουρκική θεωρία, τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο απέχει από την Ελλάδα 580 χιλιόμετρα, ενώ από την Τουρκία μόλις 2 χιλιόμετρα.
«Η Ελλάδα έχει μια θέση πως τα νησιά της έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως σε πολλά σημεία του κόσμου, υπάρχουν παραδείγματα που στηρίζουν τις θέσεις μας. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Το έχουμε πει πολλές φορές. Εκείνοι έχουν διεκδικήσεις για μια περιοχή λόγω του Καστελόριζου, όμως το Καστελόριζο απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, ενώ από την Τουρκία μόλις 2 χιλιόμετρα. Η θέση αυτή αγνοεί και προσπαθεί να εμποδίσει την υπεροχή της ηπειρωτικής χώρας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.