- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κατεχόμενα-Τατάρ: Τείνω χείρα ειρήνης στον ελληνοκυπριακό λαό
«Θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας»
Κατεχόμενα: Οι πρώτες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ μετά τις «εκλογές» προς τους ελληνοκυπρίους.
Λίγες ώρες μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα και τη νίκη του Ερσίν Τατάρ, ο νέος «πρόεδρος» του Ψευδοκράτους στέλνει το μήνυμά του προς τους ελληνοκυπρίους.
«Tείνω χείρα ειρήνης, χείρα φιλίας προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι και να οδηγήσω σε αποτέλεσμα το Κυπριακό στη βάση των πραγματικοτήτων. Πιστεύω ότι η κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα εξασφαλίσει μεγάλο όφελος στην περιοχή μας, θα καταστεί παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα και θα είναι ωφέλιμο για τους δύο λαούς και τα δύο κράτη. Πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί με την κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.
«Δεν θα είναι δύσκολο να καθίσουμε στο τραπέζι και να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αν οι Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες φίλοι μας διαβάσουν σωστά τις στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον. Αν δεν το κάνουν αυτό και συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους, να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας» υποστήριξε ο κ. Τατάρ, μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.
Την ίδια ώρα, ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος προς τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ σημείωσε: «Να είστε δίκαιοι. Ο τουρκοκυπριακός λαός ουδέποτε θα παραιτηθεί από το να διοικεί τον εαυτό του, από την κυριαρχία του. Βγείτε πλέον από τα καλούπια. Σκεφτείτε διαφορετικά. Ο δρόμος που ακολουθήσατε μέχρι σήμερα δεν διασφάλισε την επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο, αντιθέτως την εμπόδισε. Εγώ και η ομάδα μου είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί σας. Αρκεί να μην παραγνωρίζετε τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Χούμπερτ Άιβανγκερ βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο
Νέα δεδομένα στην πολιτική κρίση του Ισραήλ
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ
Αντιδράσεις για την επιβολή στρατιωτικής θητείας στους σπουδαστές θρησκευτικών σχολών
Τι έδειξαν οι ανεξάρτητες έρευνες
Το αεροσκάφος έπεσε με τη μύτη στο έδαφος από ύψος 35.000 ποδιών
Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους 70 σχεδόν πόλεων
Το μέτρο επιτρέπει σε άτομα που διατηρούν σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους να καταχωρίζουν επίσημα τη σχέση τους
Αγωνία στη Σίλικον Βάλεϊ μετά την αλλαγή συσχετισμών - Στο στόχαστρο Μασκ, Ζούκερμπεργκ και Μπέζος
Σε θέση μάχης οι «δελφίνοι» με το βλέμμα στις αμερικανικές εκλογές 2028
Οι φόβοι για νέα στρατιωτικά πλήγματα και οι πιέσεις για διπλωματική λύση
Η Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται εδώ και καιρό για την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης στο έδαφός της
Η αύξηση αφορά πάνω από 2 εκατ. εργαζομένους
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου στο πλευρό του Βανς
Η Επιτροπή αξιοποιεί εσωτερικά νέα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να «εκσυγχρονίσει» τη νομοθετική διαδικασία
Σε ποιες χώρες σήμανε συναγερμό
H υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών
Η περίεργη εξαφάνιση που ερευνούν οι αστυνομικοί στη Τζόρτζια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.