- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο έλεος πυρκαγιάς οι διάσημοι αμπελώνες της κοιλάδας της Νάπα
Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Πυρκαγιά στους διάσημους αμπελώνες της κοιλάδας της Νάπα - Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Πυρκαγιές κατέστρεψαν σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, τους διάσημους αμπελώνες της κοιλάδας της Νάπα, στη βορειοδυτική Καλιφόρνια, που βρίσκεται στο έλεος ενός νέου κύματος ζέστης, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο ουρανός έχει γίνει κόκκινος, τα δέντρα και οι αμπελώνες έχουν μετατραπεί σε στάχτη, σπίτια έχουν καταστραφεί από τις φλόγες: η πυρκαγιά με το όνομα «Glass Fire», που ξέσπασε χθες, κατέκαψε, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, σχεδόν 45.000 στρέμματα στην κομητεία της Νάπα.
Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σύμφωνα με τις αρχές, μεταξύ αυτών 4.500 κάτοικοι μιας κατοικημένης περιοχής με πληθυσμό κυρίως ηλικιωμένους της κομητείας Σονόμα, κοντά στη Νάπα.
«Άρπαξα τον γείτονά μου. Χωρίς να του ζητήσω τη γνώμη του», περιέγραψε η Λορέιν Φουέντες, που ζει κοντά στην πόλη Καλιστόγκα, στην εφημερίδα San Francisco Chronicle.
Για προληπτικούς λόγους, ο εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Pacific Gas and Electric (PG&E) έκοψε χθες το ρεύμα σε σχεδόν 65.000 νοικοκυριά στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, κυρίως στις κομητείες Νάπα και Σονόμα.
Περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών, δίνουν μάχη σήμερα με την Γκλας Φάιρ, την οποία τροφοδοτούν οι υψηλές θερμοκρασίες ενός ακόμη κύματος ζέστης και οι άνεμοι. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.