- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έρχεται στην Ελλάδα και αυτό είναι το μήνυμά του στο Twitter για την επίσκεψή του.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσει η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να κάνει ανάρτηση στο Twitter.
Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, προσγειώνεται στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2020.
Λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έγραψε στο Twitter ότι βρίσκεται καθ' οδόν για την Ευρώπη με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τη σημασία της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας και της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας.
«Καθ οδόν για την Ευρώπη προκειμένου να ενισχύσουμε τις ισχυρές διμερείς μας σχέσεις και τη σημασία της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας. Πρώτη στάση: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα» έγραψε στο Twitter ο Μάικ Πομπέο, λίγο πριν από την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ξεκινά η επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Νωρίτερα, ο Μάικ Πομπέο χαιρέτισε την ανακοίνωση για επανέναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Επίσκεψη Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα - Πού και πότε θα συναντηθεί με Νίκο Δένδια και Κυριάκο Μητσοτάκη
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2020 ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Μόλις ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Μάικ Πομπέο μεταβαίνει στην Κρήτη όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.