- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πέτσας: Η επίσκεψη Πομπέο αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας
Τι είπε για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία
Στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, τονίζοντας ότι αντανακλά τον κομβικό ρόλο της Θεσσαλονίκης ως αναπτυξιακού κέντρου για τα Βαλκάνια, καθώς και της Σούδας σε ό,τι αφορά τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως αναδεικνύεται το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας είπε πως οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ συζήτησαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Στέλιος Πέτσας παρέπεμψε στην κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η επίσκεψη του κ. Πομπέο υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση.
Ως προς τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι αντικείμενο των επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών
Στο ζήτημα του κορωνοϊού ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σταθεροποίηση στα κρούσματα, σημειώνοντας πως η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη.
Προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός αλλά εγρήγορση και αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες, ενώ υπογράμμισε ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό εάν δεν τηρείται από όλους.
Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας, ενώ προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των εποχικών ιώσεων, ιδίως της γρίπης. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, θα γίνουν ανακοινώσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.