Κοσμος

Υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη; Τι υποστηρίζουν επιστήμονες

Τα βλέμματα στρέφονται στον πλανήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αφροδίτη
Η Αφροδίτη © Pixabay/ GooKingSword

Σημάδια για το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη εντόπισαν αστρονόμοι στην ανώτατη ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ εντόπισαν στην ανώτατη ατμόσφαιρα του πλανήτη σημάδια για το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, εάν ανιχνευτούν και άλλα σημάδια, οι επιστήμονες θα στρέψουν το βλέμμα τους στον πλανήτη που πήρε το όνομά του από τη θεά της ομορφιάς, εκεί όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν εκατοντάδες βαθμούς. 

Ωστόσο, με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ανιχνεύσουν τη χημική ουσία «φωσφίνη» στην πυκνή ατμόσφαιρα και ισχυρίζονται ότι η πηγή της χημικής ουσίας δεν μπορεί να είναι παρά να υπάρχουν ζώντες οργανισμοί στον πλανήτη.

Στον αντίποδα, ωστόσο, ερευνητές σημειώνουν ότι η πηγή της ουσίας θα μπορούσε να είναι κάποιες ανεξήγητες ατμοσφαιρικές ή γεωλογικές διεργασίες στην Αφροδίτη. Σύμφωνα με αστροφυσικό του Βασιλικού Παρατηρητηρίου του Γκρίνουιτς, που μετείχε στην έρευνα, είτε η φωσφίνη παράγεται με κάποιου είδους χημική ή γεωλογική διαδικασία, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει, είτε παράγεται εξαιτίας βιολογικής αιτίας.

«Σίγουρα θα τροφοδοτήσει περισσότερη έρευνα για τις δυνατότητες ζωής στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης», είπε Sara Seager, επιστήμονας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Μάλιστα, επιστήμονες εκφράζουν την θέση ότι η Αφροδίτη «αγνοήθηκε» από τους επιστήμονες, παρότι είναι ο πιο κοντινός στην Γη πλανήτης. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ