Αυστηρό μήνυμα Γαλλίας στην Τουρκία για Αν. Μεσόγειο
«Δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο παιγνιδιών για εθνικές φιλοδοξίες»
Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί σε μήνυμά της προς την Τουρκία για την Αν. Μεσόγειο, τόνισε πως η περιοχή μετατρέπεται σε περιοχή έντασης
Η Γαλλία προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία πως η Ανατολική Μεσόγειος δεν μπορεί να αποτελέσει «πεδίο παιγνιδιών» για εθνικές «φιλοδοξίες».
«Η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε περιοχή έντασης. Ο σεβασμός για το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», ανέφερε η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί σε μήνυμά της στο Twitter προσθέτοντας πως η Ανατολική Μεσόγειος «δεν πρέπει να αποτελέσει πεδίο παιγνιδιών για τις φιλοδοξίες ορισμένων· είναι ένα κοινό αγαθό».
«Το μήνυμά μας είναι απλό: προτεραιότητα στον διάλογο, συνεργασία και διπλωματία ώστε η ανατολική Μεσόγειος να γίνει μια περιοχή σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε ακόμη η γαλλίδα υπουργός Άμυνας.
Νέες απειλές Ερντογάν
Νωρίτερα νέες απειλές εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε τελετή για την επέτειο από την μάχη του Ματζικέρτ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και στην Μαύρη Θάλασσα. Ακριβώς όπως δεν λαχταρούμε τη γη, την κυριαρχία ή τα συμφέροντα κανενός, δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ σε αυτό που μας ανήκει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί.
Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν. Δεν έχουμε βλέψεις και εδαφικές διεκδικήσεις αλλά κάποιοι δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα. Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν, ας έρθουν. Ειδάλλως ας φύγουν από την μέση».
«Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μαύρη θάλασσα, Μεσόγειο και Αιγαίο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο», ανέφερε.
Όπως είπε «ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται. Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο σημείο που έγινε η τραγωδία θεωρείται «καρμανιόλα»
Σύμβολο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων
85 δευτερόλεπτα πριν την αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας
Από την Αλεξάνδρειας Ημαθίας, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες - Τρεις οι τραυματίες
Η Τσινγκ Μπάο δείχνει να διασκεδάζει ιδιαίτερα
Στο χαρτοφυλάκιο της υπάρχουν επίσης με brands όπως Salomon, Arc’teryx και Wilson
Επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρένο με 291 επιβάτες – Καταγγελία Κουλέμπα για «ρωσική τρομοκρατία»
Αποζημιώσεις έως 216.000 ευρώ στις οικογένειες, αντιπολίτευση ζητά παραίτηση μετά τη σύγκρουση στην Αδαμούθ
Τα σενάρια για το πώς συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Η επιλογή Βουλγαρία–Ρουμανία–Ουγγαρία, το δυστύχημα με επτά νεκρούς και η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη
Το βαν των άτυχων οπαδών κατευθυνόταν στη Γαλλία για τον αγώνα Λιόν-ΠΑΟΚ
Eπιχείρησαν επίσης να αποδώσουν ευθύνες σε εργαζόμενους για θέματα πυρασφάλειας
Σπάνια πολιτική δήλωση από την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ταραχές στη Μινεάπολη
Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα οχήματος
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία της παραβίασης ιδιωτικότητας
Βανάκι συγκρούστηκε με βυτιοφόρο – Τραυματίες και παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας
Πρόκειται για «σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι
Έξι νεκροί και τρεις βαριά τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο και φορτηγό στην Τίμις
Aντιδράσεις στη χώρα μετά τον θάνατο δύο αμερικανών πολιτών στη Μινεάπολη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.