- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα Μέρκελ- Μακρόν για την Ανατολική Μεσόγειο
«Σεβασμός στην κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ»
τ
Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών - μελών της Ε.Ε., τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Ανγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της συνάντησής τους στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.
Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε τη λέξη «συμπληρωματικότητα» για να περιγράψει την στάση Παρισιού και Βερολίνου στην περιοχή, συμπληρώνοντας πως οι δύο χώρες θα πρέπει να δράσουν συντονισμένα.
Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, η χώρα της οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο τόνισε πως δεν πρέπει να κλείσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Όπως δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ, «η ΕΕ πρέπει να μιλάει με μια φωνή απέναντι στην Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Τουρκία».
Από την πλευρά του, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε στο διεθνές δίκαιο και ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα λάβουν μαζί πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση στην περιοχή και την επιμονή στον διάλογο. «Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στον τρόπο που θέλουμε τον διάλογο, ωστόσο ήμασταν πάντα μαζί, πάντα συντονισμένοι στην ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο Μακρόν.
Ο ίδιος κ. Μακρόν επισήμανε ότι «κοινή μας επιθυμία με τη Γερμανία είναι να αναπτύξουμε μια κοινή ατζέντα για τα προβλήματα στη Μεσόγειο» και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία». Όπως είπε, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν τη βούληση να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς χρειάζεται σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να υπάρχει σεβασμός του διεθνούς δικαίου, χωρίς να υπάρχει κλιμάκωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
15η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή
Πρώτη συνομιλία των δύο χωρών μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα
Εάν πληγούν ενεργειακές υποδομές της
Το ζευγάρι απαντά σε αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Τομ Μπάουερ που ισχυρίζονται ότι η Μέγκαν «έκανε πλύση εγκεφάλου» στον Χάρι
Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα - H ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους όλων των εποχών
Ποιος φέρεται να είναι ο διάσημος καλλιτέχνης;
Η αποστολή του HMS Dragon στην Κύπρο άργησε, καθώς η στρατηγική αξιοπιστία της βρετανικής κυβέρνησης φθίνει επικίνδυνα
Ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στο Νέο Δελχί επιβεβαίωσε την άρση του αποκλεισμού εν μέσω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.