Κοσμος

Αλεξέι Ναβάλνι: Ανεξάρτητη έρευνα ζητά η ΕΕ

Μέσω δηλώσεων του Ζοζέπ Μπορέλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι © EPA

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ζοζέπ Μπορέλ, ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης ρωσικής έρευνας για την κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Τη πραγματοποίηση ανεξάρτητης ρωσικής έρευνας για να πέσει φως στην υπόθεση δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ζοζέπ Μπορέλ.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από το νοσοκομείο Charite - Universitätsmedizin στο Βερολίνο δείχνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σιβηρία. […] Είναι επιτακτική ανάγκη οι ρωσικές αρχές να ξεκινήσουν ανεξάρτητη και διαφανή έρευνα σχετικά με τη δηλητηρίαση του κ. Ναβάλνι χωρίς καθυστέρηση» ανέφερε ο Μπορέλ σε δήλωσή του, χτες, Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί ανακοινωθέν από το νοσοκομείο Charite στο οποίο οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν ίχνη δηλητηρίασης με μια ουσία από την ομάδα αναστολέων της χολινεστεράσης στο σώμα του Ναβάλνι.

Ο επικεφαλής τοξικολόγος στο Ομσκ της Σιβηρίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, o Ναβάλνι ελέγχθηκε για μια ευρεία γκάμα ναρκωτικών, συνθετικών ουσιών, ψυχοδιαθετικών και φαρμακευτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων της χολινεστεράσης, αλλά όλες οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές. Σύμφωνα με τον ίδιο, o Ναβάλνι δεν είχε συμπτώματα που συνδέονται με δηλητηρίαση από αναστολείς της χολινεστεράσης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ