- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κρεμλίνο: Τι συζήτησαν Βλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης
Οι αναφορές στην Αγία Σοφία και την ενέργεια του Ερντογάν να τη μετατρέψει σε τζαμί
Για Αγία Σοφία, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Ενημέρωση από το Κρεμλίνο για το τι συζήτησαν Βλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Μεταξύ άλλων το ζήτημα με την Αγία Σοφία που γίνεται τζαμί και η ελληνορωσική συνεργασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συζήτησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 έδωσαν έμφαση «στην απαράμιλλη πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική σημασία του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας» και «σημείωσαν τη σημασία της διατήρησής της ως παγκόσμια κληρονομιά και σύμβολο ειρήνης και συνοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, όπως μετέδωσε το Tass, οι συνομιλίες αφορούσαν «ορισμένα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης στη Λιβύη και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες «εξέτασαν λεπτομερώς τη μελλοντική πρόοδο της ρωσοελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Σημείωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου της κοινής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της νομικής βάσης για μια διμερή σχέση».
Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης για το «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και για το «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών στην Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.