Κοσμος

Χωρίς επίσημο δείπνο τα Βραβεία Νόμπελ για πρώτη φορά από το 1956

Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού - Κανονικά η απονομή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vraveia-nobel.jpg
Βραβεία Νόμπελ © Pixabay

Βραβεία Νόμπελ: Για πρώτη φορά από το 1956 ματαιώνεται το επίσημο δείπνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού - Η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Για πρώτη φορά από το 1956 το επίσημο δείπνο για τα βραβεία Νόμπελ ακυρώνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Ίδρυμα, τονίζοντας ωστόσο ότι η απονομή των βραβείων θα γίνει κανονικά.

Οι νικητές των βραβείων Νόμπελ ανακοινώνονται επισήμως σε αυτό το δείπνο που διεξάγεται πάντα στις 10 Δεκεμβρίου 2020, παρουσία 1.300 προσκεκλημένων.

«Υπάρχουν δύο προβλήματα. Δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους τον έναν δίπλα στον άλλο. Και είναι αβέβαιο αν θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Σουηδία», ανέφερε στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νόμπελ, Λαρς Χάικενστεν.

Η δεξίωση αυτή είχε ακυρωθεί το 1956, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουγγαρία. Επίσημα δείπνα δεν γίνονταν, επίσης, κατά τη διάρκεια του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Το Ίδρυμα Νόμπελ σκοπεύει να οργανώσει τις τελετές παράδοσης των βραβείων στο Όσλο και τη Στοκχόλμη υπό μια νέα μορφή, που θα λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης και το γεγονός ότι κανένας ή μόνο λίγοι από τους βραβευθέντες θα μπορούν να παραβρεθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση, με την οποία έγινε γνωστό ότι ακυρώνεται για πρώτη φορά από το 1956 το επίσημο δείπνο στα Βραβεία Νόμπελ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.