- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς επίσημο δείπνο τα Βραβεία Νόμπελ για πρώτη φορά από το 1956
Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού - Κανονικά η απονομή τους
Βραβεία Νόμπελ: Για πρώτη φορά από το 1956 ματαιώνεται το επίσημο δείπνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού - Η ανακοίνωση του ιδρύματος.
Για πρώτη φορά από το 1956 το επίσημο δείπνο για τα βραβεία Νόμπελ ακυρώνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Ίδρυμα, τονίζοντας ωστόσο ότι η απονομή των βραβείων θα γίνει κανονικά.
Οι νικητές των βραβείων Νόμπελ ανακοινώνονται επισήμως σε αυτό το δείπνο που διεξάγεται πάντα στις 10 Δεκεμβρίου 2020, παρουσία 1.300 προσκεκλημένων.
«Υπάρχουν δύο προβλήματα. Δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους τον έναν δίπλα στον άλλο. Και είναι αβέβαιο αν θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Σουηδία», ανέφερε στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νόμπελ, Λαρς Χάικενστεν.
Η δεξίωση αυτή είχε ακυρωθεί το 1956, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουγγαρία. Επίσημα δείπνα δεν γίνονταν, επίσης, κατά τη διάρκεια του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Το Ίδρυμα Νόμπελ σκοπεύει να οργανώσει τις τελετές παράδοσης των βραβείων στο Όσλο και τη Στοκχόλμη υπό μια νέα μορφή, που θα λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς της κοινωνικής αποστασιοποίησης και το γεγονός ότι κανένας ή μόνο λίγοι από τους βραβευθέντες θα μπορούν να παραβρεθούν» προστίθεται στην ανακοίνωση, με την οποία έγινε γνωστό ότι ακυρώνεται για πρώτη φορά από το 1956 το επίσημο δείπνο στα Βραβεία Νόμπελ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.