- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ταραχές στη Φραγκφούρτη, σε υπαίθριο «πάρτι κορωνοϊού» - Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και έγιναν 39 συλλήψεις.
Τριάντα εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να σταματήσουν μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια υπαίθριου πάρτι με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο κέντρο της Φραγκφούρτης, ανακοίνωσε η αστυνομία της γερμανικής πόλης.
Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δέχτηκαν «βροχή από μπουκάλια» όταν επιχείρησαν να παρέμβουν σε μια συμπλοκή περίπου 30 ανθρώπων στην πλατεία της Όπερας.
Η πλατεία αυτή έχει γίνει δημοφιλής τόπος υπαίθριων συγκεντρώσεων, τις οποίες τα γερμανικά μμε αποκαλούν «πάρτι κορωνοϊού». Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν ακόμη κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.
Περίπου 3.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Όπερας το βράδυ του Σαββάτου. Όμως την ώρα που ξεκίνησε η συμπλοκή ήταν παρόντες γύρω στους 500-800, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Φραγκφούρτης, τον Γκέρχαρντ Μπέρεσβιλ. Μια ομάδα αστυνομικών πλησίασε για να βοηθήσει έναν άνδρα που αιμορραγούσε και να σταματήσει τον καυγά, όμως το πλήθος τα έβαλε μαζί τους.
«Αυτό που θεωρώ απολύτως αποτρόπαιο είναι ότι οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όταν τα μπουκάλια χτυπούσαν τους συναδέλφους μου», είπε.
Στη συνέχεια, στάλθηκαν ενισχύσεις και εκκένωσαν την πλατεία ενώ συνεχιζόταν η «βροχή των μπουκαλιών» από το πλήθος.
Συνολικά προσήχθησαν 38 άνδρες και μία γυναίκα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι νεαροί μετανάστες, ηλικίας 17-21 ετών. Από αυτούς, οι οκτώ παραμένουν ακόμη υπό κράτηση και ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της τάξης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Μετά τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη Γροιλανδία
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.