- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί η Βρετανία σταματάει την ανακοίνωση των ημερήσιων θανάτων
Προσωπική απόφαση του υπουργού Υγείας
Η βρετανική κυβέρνηση σταματάει την καθημερινή ενημέρωση για τα θύματα από τον κορωνοϊό λόγω αμφιβολιών για τον τρόπο υπολογισμού.
Τέλος στην καθημερινή ανακοίνωση των θυμάτων από κορωνοϊό έβαλε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανιάς γιατί ίσως τους μετράνε λάθος. Η κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού τους, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες ότι οι αριθμοί αυτοί μπορεί να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.
Η απόφαση για την απαγόρευση της ανακοίνωσης ων ημερήσιων θανάτων ανήκει στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ελήφθη μετά την εντολή του αρμόδιου υπουργού, Ματ Χάνκοκ, να γίνει επανεξέταση των αριθμών που ανακοινώνονται.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα εκεί σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η PHE είναι αρμόδια για τη διαχείριση των επιδημιών στην Αγγλία. Στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. «Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.
Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες «ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα», περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από Covid-19.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.