Κοσμος

Στη Σουηδία τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 70.000

Ανακοινώθηκαν 947 νέοι φορείς Covid-19 - Το «πείραμα» που απέτυχε και η ύφεση που έρχεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία είναι πλέον πάνω από 70.000
Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία είναι πλέον πάνω από 70.000/© Pixabay

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία ξεπέρασαν τα 70.000 - Οι θάνατοι έσπασαν το «φράγμα» των 5.000 - Οι νέες ανακοινώσεις.

Ξεπέρασαν τα 70.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία, την ώρα που οι θάνατοι ασθενών με Covid-19 έφθασαν τους 5.411.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσαν 947 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία και 41 θάνατοι ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία έχουν φθάσει τα 70.639. Σημειώνεται ότι η διεύρυνση των διαγνωστικών τεστ είχε ως αποτέλεσμα ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων να καταγράψει «άλμα» τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τους αντίστοιχους αριθμούς σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, οι θάνατοι και ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά επίπεδα του Απριλίου.

Η Σουηδία υιοθέτησε μια «ηπιότερη» προσέγγιση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, απορρίπτοντας το lockdown και επιλέγοντας μια «χαλαρή» στάση, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία της. Το «πείραμα» της Σουηδίας με τον κορωνοϊό αποτέλεσε αντικείμενο έντονης συζήτησης στην Ευρώπη.

Ο αριθμός των θανάτων στη Σουηδία έχει πολλές φορές υπάρξει υψηλότερος σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού απ' ό,τι στις γειτονικές της χώρες, όπου οι αρχές υιοθέτησαν μια αυστηρότερη προσέγγιση, αλλά χαμηλότερος απ' ό,τι σε κάποιες χώρες όπου επιβλήθηκε lockdown, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Η είδηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία ξεπέρασαν τα 70.000 έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του δρ. Άντερς Τέγκνελ, του «αρχιτέκτονα» της αντιμετώπισης του κορωνοϊού στη Σουηδία, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει... τρέλα την επιβολή των lockdowns στον κόσμο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ