Κοσμος

Γιατί γέμισε η Βιγιανουέβα με εκατοντάδες σημαίες Υπερηφάνειας;

Η κίνηση του Δήμου της νότιας Ισπανίας που εξόργισε τον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σημαίες Υπερηφάνειας
Σημαίες Υπερηφάνειας στη Μαδρίτη © EPA/Luca Piergiovanni

Για τρία μόνο παράπονα ο δήμος της Βιγιανουέβα ντε Αλγάιδας στην Ισπανία κατέβασε τη σημαία του Gay Pride. Και ο κόσμος έδωσε την καλύτερη απάντηση.

Η μήκους οκτώ μέτρων σημαία Υπερηφάνειας κυμάτισε στο μπαλκόνι του Δημαρχείου για 48 ώρες. Μετά από τρεις μόλις καταγγελίες ο δήμος της Βιγιανουέβα ντε Αλγάιδας, της μικρής ισπανικής πόλης του Νότου, κατέβασε τη σημαία. Και τότε οι κάτοικοι αντέδρασαν και γέμισαν τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μπαλκόνια τους με περισσότερες από 500 δικές τους σημαίες με το ουράνιο τόξο για να τιμήσουν και υπενθυμίσουν στη δημοτική αρχή ότι η Μήνας Υπερηφάνειας θα τιμάται όπως κάθε χρόνο από το 2018.

Στην πόλη της νότιας Ισπανίας των 4.200 κατοίκων ο Μήνας Υπερηφάνειας καθιερώθηκε πριν από δύο χρόνια. Φέτος το Ανώτερο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη ότι οι τοπικές αυτοδιοικήσεις της χώρας απαγορεύεται να κρεμούν «ανεπίσημες» σημαίες στα κυβερνητικά και διοικητικά κτίριο. Τρεις κάτοικοι της Βιγιανουέβα ντε Αλγάιδας παραπονέθηκαν στην Αστυνομία για τη σημαία Υπερηφάνειας στο Δημαρχείο λέγοντας πως παραβιάζει τη δικαστική απόφαση και ζήτησαν την αποκαθήλωσή της. «Δυστυχώς η συμβολική κίνηση δεν άντεξε πολύ. Η διοίκηση αναγκάστηκε να κατεβάσει τη σημαία», ανέφερε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Το νέο «ταξίδεψε» πολύ γρήγορα.



«Με ενόχλησε πάρα πολύ», δήλωσε στον βρετανικό Guardian ένας κάτοικος της Βιγιανουέβα, Αντόνιο Κάρλος Αλκαντάρα, «κατέβασαν μια σημαία που δεν ενοχλεί και δεν προσβάλλει κανέναν», πρόσθεσε. Η είδηση έγινε viral στο Facebook και ο Αντόνιο βρήκε τη λύση. Ανακοίνωσε στη σελίδα στο Facebook ότι λόγω του Pride είχε παραγγείλει εκατοντάδες σημαίες Υπερηφάνειας για το κατάστημά του στην Κόστα ντελ Σολ. Σημαίες, οι οποίες του έμειναν στοκ μετά την ακύρωση των εκδηλώσεων του Pride λόγω κορωνοϊού.  



Και έτσι έγραψε στο Facebook: «Όποιος θέλει μια δωρεάν σημαία Υπερηφάνειας μπορώ να σας την προμηθεύσω». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. «Όλο το χωριό ήθελε να μεταμορφώσουμε τη ‘λευκή’ κωμοπόλη της Ανδαλουσίας σε μια πόλη στα χρώματα του ουράνιου τόξου», σχολίασε ο Αντόνιο Κάρλος Αλκαντάρα. Καμία άλλη μεγάλη ή μικρή πόλη της Ισπανίας δεν αψήφησε όπως το Βιγιανουέβα ντε Αλγάιδας τη δικαστική απόφαση για τις σημαίες. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ