- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βία σε street party στους δρόμους του Μπρίξτον στο Λονδίνο
Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί τραυματίες
Βίαιες συμπλοκές στο Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει street party. 22 αστυνομικοί τραυματίες.
Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο νότιο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν επιχείρησαν να διαλύσουν ένα street party στο Μπρίξτον με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές. Σύμφωνα με την αστυνομία η επέμβαση αποφασίστηκε καθώς το πάρτι αντίβαινε στους κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας.
Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν τους συμμετέχοντες στο πάρτι να διαλύουν περιπολικά και τους αστυνομικούς να κυνηγούν τους νεαρούς στους δρόμους του Μπρίξτον.
Η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν συνολικά 22 αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Αρκετά περιπολικά υπέστησαν ζημιές. Σε ένα από τα βίντεο οι νεαροί φαίνονται να ρίχνουν μπουκάλια στους αστυνομικούς, ενώ σε άλλο φαίνεται ένας νεαρός με αίματα στο πρόσωπο.
#angelltown pic.twitter.com/MsKpzdV8bo
— yourfavsecurity (@Bert_Buni) June 25, 2020
Someone got shot at block party in Brixton..
Happened about a hour ago pic.twitter.com/gd6Oiy2lQ3
— London & UK Street News (@CrimeLdn) June 24, 2020
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας
Someone got shot at block party in Brixton..
— London & UK Street News (@CrimeLdn) June 24, 2020
Happened about a hour ago pic.twitter.com/gd6Oiy2lQ3
«Η εκδήλωση συνεχίστηκε και περισσότεροι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και η ομάδα έγινε εχθρική απέναντι στους αστυνομικούς», ανακοίνωσε η αστυνομία. «Χθες το βράδυ λάβαμε πολλές κλήσεις από κατοίκους που εξέφρασαν ανησυχία, διαμαρτυρόμενοι για μια μεγάλη συγκέντρωση, θόρυβο, αντικοινωνική συμπεριφορά και βία και οι αστυνομικοί επενέβησαν ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες αυτές», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Κόλιν Γουίντγκροουβ. «Τέτοιες συναθροίσεις είναι παράνομες, δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και παραβιάζουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον νέο κοροναϊό. Η βία που άσκησαν προς τους αστυνομικούς είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα την ανεχθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή», κατέληξε.
Brixton angel town, this morning after the block party.. pic.twitter.com/9NDweVCRoQ
— London & UK Street News (@CrimeLdn) June 25, 2020
Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, έκανε λόγο για «άθλιες και καταδικαστέες σκηνές». Και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έγραψε στο Twitter: «Καμία ανοχή στη βία κατά των αστυνομικών δυνάμεων» ενώ πρόσθεσε πως «είναι τέτοιου είδους συναθροίσεις εν μέσω της πανδημίες είναι ανεύθυνες και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.