- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 50.000 κρούσματα, 2.000 νεκροί
Δεκαπέντε ημέρες προτού το Κάιρο αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού
Τα υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε χθες πως τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται σε 50.437 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην COVID-19 σε 1.938
Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.218 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ξεπερνά τους 50.000 δεκαπέντε ημέρες προτού το Κάιρο αρχίσει να αίρει τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι περιορισμοί στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου επιβλήθηκαν τον Μάρτιο και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων το κλείσιμο των σχολείων, εμπορικών καταστημάτων συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και την αναστολή σχεδόν όλων των επιβατικών πτήσεων.
Η πανδημία κατάφερε βαρύ πλήγμα στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος κατά την αιγυπτιακή κυβέρνηση συνεισφέρει περίπου 5% του ΑΕΠ, ποσοστό όμως που σύμφωνα με αναλυτές μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στο 15%, αν υπολογιστούν οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις που συνδέονται έμμεσα με αυτόν.
Το Κάιρο ελπίζει ότι θα υποδεχθεί τουρίστες την τρέχουσα τουριστική περίοδο και έχει ανακοινώσει πως το σχέδιό του είναι να ανοίξουν τα αεροδρόμια και να αρχίσουν ξανά οι προγραμματισμένες πτήσεις από 1ης Ιουλίου.
Τα υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες πως τα κρούσματα μόλυνσης ανέρχονται σε 50.437 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην COVID-19 σε 1.938.
Ωστόσο, ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης επικαλούμενος μελέτη εκτίμησε την 1η Ιουνίου ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό ενδέχεται να είναι πενταπλάσιος από αυτόν των διαγνωσμένων κρουσμάτων που ανακοινώνεται επίσημα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.