- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στους 382 οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ σε 24 ώρες
Ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός εδώ και εβδομάδες
ΗΠΑ: 382 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός των τελευταίων εβδομάδων.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν άλλους 382 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και πολλές εβδομάδες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Από τα τέλη του Μαΐου ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων σπανίως πλέον υπερβαίνει τους 1.000 στη χώρα, η οποία υφίσταται σε απόλυτα μεγέθη μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 115.729 ανθρώπους.
Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του κόσμου καταγράφει επίσης τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (2.093.335 ως τις 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας).
Στις ΗΠΑ, όπου κατέγραψαν 734 νεκρούς το Σάββατο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει πάντα γύρω στα 20.000 κατά μέσον όρο καθημερινά, με τη χώρα να δυσκολεύεται να κατέβει από αυτό το επίπεδο, καθώς η μια πλευρά της χώρας παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη.
Το πρώτο κύμα δεν έχει ακόμη κοπάσει τελείως, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια φαρδιά ζώνη από τον νότο ως τη δύση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στα νοσοκομεία πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας ή η Φλόριντα.
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές πως αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στο κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας ξανά, σε περίπτωση δεύτερου κύματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Πόσα μπορεί κανείς άραγε να περιμένει από έναν οργανισμό χωρίς καμία ουσιαστική ισχύ στην εποχή της πολυκρίσης;
Τα μυστικά της επιτυχίας και τη φιλοσοφία της ζωής του μοιράστηκε ο χολιγουντιανός σταρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της «ανεξαρτήτως συνθηκών»
«Θα μπορούσατε να είστε εσείς η επόμενη Μαρικάρμεν», έγραφαν τα πανό
Οι διαδηλωτές ζητούν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.